Πάνω από 10% θα πέσουν οι τιμές σε βοδινό και χοιρινό μέχρι το 2025 στις ΗΠΑ

30 September 2016

Πάνω από 10% θα πέσουν οι τιμές σε βοδινό και χοιρινό μέχρι το 2025 στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, οι τιμές σε χοιρινό και βοδινό κρέας αναμένεται να πέσουν περισσότερο από 10% στα επόμενα εννιά χρόνια, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας, που περιμένουν ότι η παραγωγή βοδινού και χοιρινού θα αυξάνεται σταθερά από σήμερα μέχρι το 2025. Συγκεκριμένα, το χαμηλό κόστος ζωοτροφών και η αυξανόμενη ζήτηση εντός και εκτός ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη παραγωγή και ως συνέπεια οι τιμές θα πέσουν στο βόειο κατά 10,6% και στο χοιρινό κατά 11,6%.

Ειδικά όσον αφορά το βόειο κρέας, παράγων που θα ευνοήσει ιδιαίτερα την αύξηση της παραγωγής είναι η άρση της απαγόρευσης εισαγωγών που είχε επιβάλει από το 2003 η Κίνα στο αμερικανικό βοδινό.

Επιπλέον, το Υπουργείο Γεωργίας εκτιμά ότι η κατά κεφαλή κατανάλωση βόειου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 2,7% μέχρι το 2025.

Η πτώση των τιμών, πάντως, στο βαθμό που επιβεβαιωθεί, θα διαδεχτεί μια πολυετή περίοδο μείωσης της κατανάλωσης κρέατος στις ΗΠΑ και όπως πιστεύει το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας, μια συνδυασμένη αύξηση της κατανάλωσης βοδινού και χοιρινού θα αυξήσει και τη συνολική ποσότητα κρέατος που καταναλώνει κάθε άτομο στις ΗΠΑ, από τα 95,7 κιλά πέρυσι, σε 99,3 κιλά το 2025.

[Πηγή: globalmeatnews.com]

30 September 2016
Banner
Banner