Τσιρώνης: Απλούστευση διαδικασιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις

29 May 2018

Τσιρώνης: Απλούστευση διαδικασιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η απλούστευση των διαδικασιών ώστε οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίζουν άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα, τις άδειες για την ανέγερση των σταβλικών τους εγκαταστάσεων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, στη διάρκεια συναντήσεων που είχε την Παρασκευή με εκπροσώπους κτηνοτροφικών οργανώσεων, στον Πολύγυρο και στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος, κτηνοτρόφοι, ελαιοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι και αλιείς, από περιοχές του νομού Χαλκιδικής, εξέθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ο κ. Τσιρώνης παρουσίασε τις σκέψεις για το υπό το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που αφορά τα αδέσποτα ζώα.

Νωρίτερα, προηγήθηκε ανάλογη συνάντηση με κτηνοτρόφους, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, ενώ στις συναντήσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Πολυγύρου και Αριστοτέλη, εκπρόσωποι δημάρχων, παραγωγικών φορέων, μέλη κτηνοτροφικών, μελισσοκομικών ενώσεων του νομού, κ.α.

Επίσκεψη στην ΚΡΕΚΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται στην Καβάλα, όπου θα έχει συνάντηση με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, με ατζέντα την κτηνοτροφία και τα αδέσποτα. Το μεσημέρι ο κ. Τσιρώνης θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη με γεωργικούς, αλιευτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Αύριο, Τετάρτη 30/5 στις 10:00π.μ. ο Γιάννης Τσιρώνης θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΚΡΕΚΑ Α.Ε. ενώ στις 11:00πμ θα επισκεφτεί το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στην Ν. Πέραμο.

29 May 2018
Banner
Banner