Τη συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου ζητά ο Τσιρώνης

23 October 2017

Τη συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου ζητά ο Τσιρώνης

Συνάντηση με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ηπείρου θα έχει σήμερα το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ήπειρο ενόψει της συμμετοχής του στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Στις συνομιλίες του με καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, ο κ. Τσιρώνης θα τους ζητήσει να συνδράμουν μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου, καταθέτοντας ιδέες, προτάσεις και απόψεις και θέτοντας ερευνητικές προτεραιότητες, αναφορικά με τις δυνατότητες συνέργειας μεταξύ των αγροτών της Περιφέρειας Ηπείρου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο αν. υπουργός επισκέπτεται τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Οκτωβρίου την Ήπειρο προκειμένου να συμμετάσχει την Τρίτη με ομιλία του στο 5ο κατά σειρά Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο ο κ. Τσιρώνης αναμένεται να παρουσιάσει τις τομές που έχουν ήδη υλοποιηθεί από πλευράς του Υπουργείου με άμεσο αντίκτυπο στην κτηνοτροφία: ο νέος νόμος για την σήμανση και προέλευση γάλακτος και κρέατος για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, η απλοποίηση της αδειοδότησης σταβλικών εγκαταστάσεων, τα νέα προγράμματα του ΠΑΑ καθώς και η έγκριση από την Ε.Ε. του νέου ορισμού του «μόνιμου βοσκοτόπου» που δίνει την ευκαιρία να ενταχθούν στα προγράμματα εκατομμύρια εκτάρια που βόσκονται χωρίς να επιδοτούνται. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα να λυθούν και η δρομολόγηση της επίλυσής τους πρέπει να γίνει με την ενεργή συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των αγροτών, θα τονίσει ο αν. υπουργός ΥΠΑΑΤ.

23 October 2017
Banner