Τι προβλέπουν οι ΗΠΑ για το παγκόσμιο εμπόριο κρέατος πουλερικών το 2017

14 April 2017

Τι προβλέπουν οι ΗΠΑ για το παγκόσμιο εμπόριο κρέατος πουλερικών το 2017

Στα 89,5 εκατ. τόνους, με αύξηση 1% προβλέπεται να ανέλθει η παγκόσμια παραγωγή κρέατος πουλερικών, παρά τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών. Αυτό εκτιμά το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας σε έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα και στην οποία αναφέρει ότι η αύξηση της παραγωγής σε Βραζιλία, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ινδία θα αντισταθμίσουν τη μείωση παραγωγής που θα παρουσιάσει η Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με πολλαπλά στελέχη της γρίπης των πτηνών.

Οι υπηρεσίες του αμερικανικού υπουργείου εκτιμούν επίσης ότι η Βραζιλία, παρά το σκάνδαλο με τα αλλοιωμένα κρέατα θα αυξήσει κατά 10% το μερίδιό της στις παγκόσμιες εξαγωγές κρέατος πουλερικών ωφελούμενη κυρίως από το γεγονός ότι δεν παρουσίασε στο έδαφός της κρούσματα της γρίπης των πτηνών. Λόγω της αυξημένης παγκόσμιας ζήτησης, οι εξαγωγές αμερικανικού κρέατος πουλερικών θα ανέβουν επίσης κατά 4% προβλέπουν οι Αμερικανοί, που για την Ε.Ε. εκτιμούν ότι το 2017 θα πέσουν κατά 8% οι εξαγωγές της καθώς πολλά κράτη μέλη της θα επηρεαστούν από τους εμπορικούς περιορισμούς εξαιτίας της γρίπης των πτηνών.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, το παγκόσμιο εμπόριο κρέατος πουλερικών θα αυξηθεί κατά 4%, με την Κίνα να προβλέπεται ότι θα αυξήσει κατά… 40% τις εισαγωγές της. Η Νότια Κορέα αναμένεται επίσης να αυξήσει κατά 13% τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών, ενώ η Ιαπωνία θα παραμείνει ο Νο1 παγκόσμιος εισαγωγέας κρέατος πουλερικών για το 2017 με το Μεξικό στη δεύτερη θέση.

14 April 2017
Banner
Banner