Τετραπλασιασμός των σφαγείων halal στην Ισπανία την τελευταία 10ετία

13 July 2018

Τετραπλασιασμός των σφαγείων halal στην Ισπανία την τελευταία 10ετία

Τέσσερις φορές περισσότερα έγιναν την τελευταία 10ετία τα ισπανικά σφαγεία που έχουν πιστοποίηση Halal. Αυτό το στοιχείο δίνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βόειου Κρέατος της Ισπανίας, που επισημαίνει ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ειδικεύονται σε αυτό το πεδίο για να εξυπηρετήσουν τους μουσουλμάνους πελάτες τους στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.

Όπως σημειώνει το euromeatnews.com σήμερα υπάρχουν σε όλη τη χώρα περί τα 100 σφαγεία Halal, ενώ μόνο στην Καταλονία οι μισοί σχεδόν από τους παραγωγούς βόειου κρέατος λειτουργούν με τη μέθοδο Halal, σύμφωνα με αναφορές της Διεπαγγελματικής. Οι επιχειρήσεις Halal προωθούνται επίσης από το Ινστιτούτο Halal της Ισπανίας, έναν οργανισμό που κατάφερε να ανοίξει νέες αγορές γι’ αυτά τα προϊόντα.

Υπάρχουν ουσιαστικά πλεονεκτήματα για τις εταιρείες που έχουν την πιστοποίηση Halal σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το οποίο αναγνωρίζεται ως διεθνής οργανισμός διαπίστευσης Halal από τον αρμόδιο οργανισμό της Μαλαισίας. Από το 2017, το Ισπανικό Ινστιτούτο Halal επέκτεινε τις δραστηριότητές του και υπέγραψε με τη μεξικανική κυβέρνηση συμφωνία που περιελάμβανε την πιστοποίηση 120 μεξικανικών εταιρειών. Όλες οι εταιρείες που είναι πιστοποιημένες από το Ινστιτούτο ως halal μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Μαλαισία, μια αγορά 30 εκατομμυρίων ανθρώπων, πάνω από το 60% των οποίων είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Σημειώνεται ότι πέρυσι το Ινστιτούτο Halal είχε ήδη διαπιστεύσει 250 εταιρείες στην Ισπανία και στο εξωτερικό.

13 July 2018
Banner
Banner