Διευκρινίσεις επί δημοσιεύματος για τις πιστοποιήσεις κρέατος χαλάλ στην Ελλάδα

17 March 2022

Διευκρινίσεις επί δημοσιεύματος για τις πιστοποιήσεις κρέατος χαλάλ στην Ελλάδα

Με αφορμή άρθρο που αναδημοσιεύσαμε από την ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (Ευοίωνες προοπτικές για ελληνικό κρέας χαλάλ σε Εμιράτα και Σ. Αραβία), λάβαμε και ευχαρίστως δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του κ. Γ. Μαργαριτόπουλου (Halal Quality Greece SMPC):

«Σε συνέχεια της από 15/3/2022 αναδημοσίευσης του άρθρου της κας Γούτα από το πρακτορείο ειδήσεων ΑΜΕ/ΜΠΕ, θα ήθελα να σας ενημερώσω με το παρόν ότι ο φορέας πιστοποίησης Halal Quality Control Greece, με έδρα την Ελλάδα, είναι πλήρως αναγνωρισμένος από τις Εμιρατινές Αρχές και ως εκ τούτου απόλυτα ικανός να υποστηρίξει μέσω αποδεκτής πιστοποίησης Halal το σύνολο των εξαγωγών τροφίμων κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων στα Η.Α.Ε. καθώς και στις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου.

Ειδικότερα δε, η Halal Quality Control Group (www.halaloffice.com) αποτελεί έναν εκ των παλαιότερων και τον μεγαλύτερο σήμερα φορέα πιστοποίησης Halal πανευρωπαϊκά, έχοντας διαπιστευμένα γραφεία σε 14 ευρωπαϊκές χώρες με περισσότερους από 3.500 ενεργούς πελάτες, ανάμεσα τους τα μεγαλύτερα σφαγεία και τις μεγαλύτερες μονάδες επεξεργασίας κρέατος της Ευρώπης καθιστώντας τον αδιαμφισβήτητο Leader της πιστοποίησης Halal στον τομέα του κρέατος.

Θα ήθελα να επιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή των Ελληνικών εταιριών οι οποίες ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν με σκοπό να εξάγουν Halal προϊόντα με βάση το κρέας ότι στο συγκεκριμένο άρθρο η διατύπωση "ο μοναδικός άλλος, που φέρει τη σχετική πιστοποίηση εδρεύει, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, στην Κροατία" δεν είναι αληθής, καθώς ο φορέας μας Halal Quality Greece SMPC (www.halal-greece.gr) με έδρα την Ελλάδα, έχει στη διάθεση του το σύνολο των απαραίτητων εγκρίσεων από τον Εμιρατινό φορέα διαπίστευσης EIAC και είναι σε θέση να εκδώσει αποδεκτά πιστοποιητικά Halal.

Είμαι σίγουρος ότι προς όφελος της ορθής και έγκυρης ενημέρωσης των συνδρομητών-μελών σας καθώς και της ηγετικής θέσης την οποία κατέχετε στο χώρο ενημέρωσης του τομέα του κρέατος στην Ελλάδα, θα προβείτε σε σχετική ανάρτηση της παρούσης ενημέρωσης μας.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις εγκρίσεις του φορέα μας, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να επικοινωνούν στο greece@halaloffice.com

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.

Για τη Halal Quality Greece SMPC

Γεώργιος Μαργαριτόπουλος

HALAL QUALITY CONTROL GROUP»

17 March 2022
Banner
Banner