Τελιγιορίδου προς γαλακτοβιομηχανίες: Σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων

03 December 2018

Τελιγιορίδου προς γαλακτοβιομηχανίες: Σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων

Σε ανοικτή συγκέντρωση 500 περίπου ατόμων, που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας μίλησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, με θέμα τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Κασίμης με θέμα την νέα ΚΑΠ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του συνεταιρισμού Αλέκος Μανούρας και προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Βαϊόπουλος. Σύντομο χαιρετισμό έκανε η Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά.

Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της έστειλε μήνυμα στις γαλακτοβιομηχανίες που πιέζουν τους κτηνοτρόφους με τις χαμηλές τιμές του γάλακτος, «Είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και το μήνυμα που τους στέλνω σήμερα είναι απλό. Μπορούμε να συζητήσουμε μαζί σας αλλά προϋπόθεση είναι να σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων».

«Όσοι κλέβουν τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων με τις παράνομες ελληνοποιήσεις θα υποστούν τις συνέπειες».

Για το μέλλον του πρωτογενή τομέα η Ολυμπία Τελιγιορίδου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με καινοτόμες δράσεις πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας. Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας για την παραγωγή προϊόντων ταυτότητας και καλής ποιότητας που θα είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο».

Από την πλευρά του ο κ. Κασίμης ανέλυσε όλα τα δεδομένα για τη χάραξη της νέας ΚΑΠ και τις θέσεις της χώρας μας.

Τοπικά τυριά και κρέατα από τον συνεταιρισμό

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, Γιώργος Βαϊόπουλος, έκανε μια μικρή αναφορά στη δημιουργία του συνεταιρισμού, λέγοντας πως αυτός ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα σαράντα ατόμων που δραστηριοποιούνταν στους νόμους Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς αναζητούσαν κάτι καλύτερο στην αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία μέσα στην οικονομική κρίση.

Σήμερα αριθμεί 370 μέλη όλοι τους επαγγελματίες κτηνοτρόφοι. Τα προβλήματα στην κτηνοτροφία είναι παρά πολλά, πρόσθεσε επίσης, αλλά με προσπάθειες πολλά από αυτά λύνονται.

Η πολιτεία, είπε ακόμα ο κ. Βαϊοπουλος, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για να δημιουργήσει ή να στηρίξει τους ήδη υπάρχοντες θεσμούς μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις. Για να καταλήξει:

«Εκτιμώ ότι σε έναν χρόνο ο συνεταιρισμός θα φέρει στην αγορά τοπικά προϊόντα όπως είναι η βαρελίσια φέτα, η γραβιέρα Αγράφων ΠΟΠ και πολλά αλλά τυροκομικά προϊόντα, καθώς και κρέατα από τα μέλη του συνεταιρισμού μας».

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

03 December 2018
Banner
Banner