Παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων καταγγέλλει η Τελιγιορίδου

04 May 2022

Παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων καταγγέλλει η Τελιγιορίδου

Παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα, καταγγέλλει η βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς και αναπληρωματική τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής αναφέρει πως έγιναν αθρόες εισαγωγές από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, τα οποία αφού οδηγήθηκαν στα σφαγεία στη χώρα μας σφραγίστηκαν με μπλε σφραγίδα, όπως σφραγίζονται τα ελληνικά αμνοερίφια, εξαπατώντας τους καταναλωτές.

«Η νομιμοποίηση των ελληνοποιήσεων για ζώα που οδηγήθηκαν για σφαγή στη χώρα μας έγινε με απόφαση σήμανσης με μπλε σφραγίδα, στα αμνοερίφια που προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. και σφάζονται άμεσα στην Ελλάδα, εις βάρος των κτηνοτρόφων μας. Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση κατά των εγχώριων κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που αντί να στηριχθούν από την Ν.Δ. οδηγούνται σε λουκέτα. Επίσης, πρόκειται για παραπλάνηση των Ελλήνων καταναλωτών που αγόραζαν ως ελληνικά ξένα αμνοερίφια. Πρόκειται για έναν ακόμη εμπαιγμό μετά από το φιλοδώρημα του 2% για τις ζωοτροφές και βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιδότηση με τη συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών, από το 2023, για τα εισαγόμενα προς πάχυνση μοσχάρια», καταλήγει η κυρία Τελιγιορίδου αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την αδιαφορία της κυβέρνησης στον κλάδο της ελληνικής κτηνοτροφίας και την εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου, σε όφελος της κερδοσκοπίας.

04 May 2022
Banner
Banner