Ενδιαφέρον και συνδρομή της Εκκλησίας για την αγροτική ανάπτυξη

19 September 2016

Ενδιαφέρον και συνδρομή της Εκκλησίας για την αγροτική ανάπτυξη

Story Highlights

  • Αξιοποίησης εκκλησιαστικής γης για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής, συνέργειες με νέους αγροτοκτηνοτρόφους και Ομάδες Παραγωγών, δημιουργία νέων παραγωγικών θέσεων εργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα

Related Articles

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης και είχε συνάντηση συνεργασίας για τα θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ.

Ιδιαίτερα η συζήτηση εστιάστηκε στις απαραίτητες συνέργειες Πολιτείας και Εκκλησίας σε θέματα αξιοποίησης εκκλησιαστικής γης με στόχο την καλλιέργεια για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής, τις συνέργειες με νέους αγροτοκτηνοτρόφους και Ομάδες Παραγωγών, τη δημιουργία νέων παραγωγικών θέσεων εργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την γεωργία ακριβείας,  σε μια χρονική συγκυρία που η πατρίδα μας υφίσταται τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση της αξιοποίησης  της ερευνητικής δουλειάς για τη διάσωση και προβολή – ως συγκριτικών πλεονεκτημάτων της οικονομίας μας - των αυτόχθονων φυλών του ζωικού πληθυσμού της Ελλάδος, μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης .

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος  κ.κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Εκκλησίας πάνω στα κρίσιμα σημεία κοινού ενδιαφέροντος, για τα όποια αποτυπώθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής  συνεργασίας σε τεχνικό επίπεδο με το Υπουργείο.

19 September 2016
Banner
Banner