Ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα στην αμερικανική δημόσια τηλεόραση

06 October 2016

Ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα στην αμερικανική δημόσια τηλεόραση

Συνάντηση με τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη είχε χθες η Ελληνο-Αμερικανίδα δημοσιογράφος-σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα προκειμένου να ενημερώσει για την έναρξη νέας σειράς τηλεοπτικών εκπομπών που ετοιμάζει σε συνεργασία με το δίκτυο της Αμερικανικής Δημόσιας Τηλεόρασης και θα αρχίσει να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες στις ΗΠΑ το 2017.

Σκοπός της εκπομπής είναι:

- η προώθηση της ελληνικής κουζίνας στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό,

- η διαφήμιση των ελληνικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων,

- η προβολή και διάδοση της υψηλής διατροφικής αξίας των γαστρονομικών μας συνηθειών,

- η διάδοση των παραδοσιακών μεθόδων μαγειρικής της χώρας και

- η παράλληλη τουριστική προβολή των τόπων στους οποίους θα είναι αφιερωμένο το κάθε επεισόδιο, προσδίδοντας έτσι στην εκπομπή χαρακτήρα όχι μόνο γαστρονομικό, αλλά και τουριστικό και ιδιαίτερα προωθητικό των ελληνικών ποιοτικών εξαγώγιμων προϊόντων.

Σε κάθε ένα τηλεοπτικό επεισόδιο η μαγειρική συνταγή θα προέρχεται από συγκεκριμένη και διαφορετική κάθε φορά περιοχή της Ελλάδας και θα προβάλλει ιδιαίτερα ένα τοπικό προϊόν όπως λάδι, κρασί, τυριά, ελιές, μέλι, ζυμαρικά, φρούτα, αρωματικά, μαστίχα, κρόκο, ούζο, ψάρια, αρτοσκευάσματα, κρεατοσκευάσματα, κομπόστες, γλυκά, χυμούς, κλπ. .
Ο κ. Μπόλαρης τόνισε στην κ. Νταιάνα Κόχυλα ότι η ποιοτική δημιουργία και προβολή της σειράς αυτής των τηλεοπτικών εκπομπών για την ελληνική γαστρονομία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία καθώς, αφενός αναδεικνύει τον διατροφικό και γαστρονομικό πολιτισμό της Ελλάδας και αφετέρου αποτελεί πρόκληση για την καλύτερη επαφή του κοινού στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα ποιοτικά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Στην κατεύθυνση αυτή εξέφρασε το ενδιαφέρον του ΥΠΑΑΤ για την υλοποίηση του τηλεοπτικού προγράμματος σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας που υλοποιούν τα προωθητικά προγράμματα για τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

06 October 2016
Banner