Συνάντηση της ΠΕΠΤΕΓ με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο

06 May 2021

Συνάντηση της ΠΕΠΤΕΓ με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο είχαν στην Αθήνα την Τετάρτη 5/5/21 ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών, Βασίλης Κρανιάς, και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπάζογλου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που διένειμε η ΠΕΠΤΕΓ, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Γεωπόνων Τ.Ε. και κυρίως η αντιστοίχιση των πτυχίων ΤΕΙ με τα ενιαία Πανεπιστημιακά τμήματα που έχουν πλέον δημιουργηθεί, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωπονικών τμημάτων Τ.Ε.Ι. που εκκρεμούν και τα οποία καταργήθηκαν .

Ο κ. Συρίγος ως προς την αντιστοίχιση των πτυχίων θα εξετάσει την πρόταση αντιστοίχισης των Φορέων Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. την οποία συνυπογράφει και η Π.Ε.Π.Τ.ΕΓ. και επιπρόσθετα περιμένει συγκεκριμένη πρόταση της Ένωσης για τα γεωπονικά τμήματα των Τ.Ε.Ι. τα οποία καταργήθηκαν χωρίς έως σήμερα να έχουν εκδοθεί τα σχετικά προεδρικά διατάγματα με τα  επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα λειτουργίας των 4ετών Τεχνολογικών Τμημάτων εντός των Πανεπιστημίων, του οποίου το ακριβές πλαίσιο αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται εκ νέου συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας επί των προαναφερόμενων θεμάτων.

06 May 2021
Banner
Banner