Εποικοδομητική συνάντηση των Γεωτεχνικών Τ.Ε. με υφ.ΑΑ&Τ, Γ. Οικονόμου

10 June 2021

Εποικοδομητική συνάντηση των Γεωτεχνικών Τ.Ε. με υφ.ΑΑ&Τ, Γ. Οικονόμου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου είχε αντιπροσωπεία της ΠΕΠΤΕΓ την Πέμπτη 9/6/21 στην Αθήνα.

Όπως ενημερώνει η ΠΕΠΤΕΓ, η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και αναλυτική, ενώ τέθηκαν επί τάπητος όλα τα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τον Πρωτογενή Τομέα και επηρεάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα των Γεωτεχνικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, αναφέρονται:

  • Η πορεία του προγράμματος πιστοποίησης των Γεωργικών Συμβούλων και των Φορέων και η συμμετοχή της Ένωσης στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή του Υπ.Α.Α.Τ .
  • Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης .
  • Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Γεωτεχνικών Τ.Ε. όπως ο αποκλεισμός τους από το Πρόγραμμα Δακοκτονίας και από το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ.
  • Το θέμα των απολυμάνσεων και η προσπάθεια των Εποπτών Υγείας να αποκλείσουν τον κλάδο των Γεωπόνων από αυτές .
  • Η επιμελητηριακή εκπροσώπηση των πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τ.Ε. 
  • Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στον Γεωτεχνικό κλάδο μετά την κατάργηση των ΤΕΙ.

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΠΤΕΓ (Πρόεδρος Βασίλης Κρανιάς, Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπάζογλου, Γενικός Γραμματέας Κώστας Καρύδης και Αν. Γεν. Γραμματέας Χαράλαμπος Πέρος) φάνηκε ικανοποιημένη από τη συνάντηση και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι για τα θέματα αυτά «ο Υφυπουργός διατύπωσε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες του προγράμματος των Γεωργικών Συμβούλων και παράλληλα να γίνονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις όπου απαιτείται. Nα υπάρχει ποσόστωση Γεωπόνων Π.Ε. & Τ.Ε.  στις προσλήψεις έκτακτου και μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού και να εξαλειφθεί οριστικά ο απαράδεκτος όρος εν ελλείψει, ενώ για το θέμα των απολυμάνσεων θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευθεί ο κλάδος από τις μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό των Γεωπόνων Τ.Ε. Τέλος , για το θέμα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης τάχθηκε υπέρ της ένταξης των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε, στο υπάρχον για τους Γεωτεχνικούς Επιμελητήριο».

10 June 2021
Banner
Banner