Ικανοποίηση ΣΒΕ για αναγνώριση ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων σε Α.Ε.

29 January 2020

Ικανοποίηση ΣΒΕ για αναγνώριση ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων σε Α.Ε.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), με επιστολή που απέστειλε, σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, προς τον  Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ. Βρούτση, μετέφερε τα συγχαρητήρια των επιχειρήσεων μελών του, για την πρόταση της επίλυσης του προβλήματος των ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών στο επικείμενο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Ειδικότερα, στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τίτλο: «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», το οποίο έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, λύνεται το μείζον πρόβλημα των ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβούλιων.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων  παρά το γεγονός ότι πλήρωναν εισφορές δεν μπορούσαν να αναγνωρίζουν τις ημέρες ασφάλισής τους, ενώ για την ασφαλιστική τους ικανότητα δίνονταν λύσεις μέσω ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων (η τελευταία παράταση χορήγησης της ασφαλιστικής ικανότητας 2019-2020 δόθηκε με το άρθρο 31 του ν. 4611/2019).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδειχθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια από τον ΣΒΕ, γι’ αυτό και οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την περιφέρεια χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

29 January 2020
Banner
Banner