Καθήκοντα προέδρου ο Δ. Μελάς πλέον στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση Παπά

01 March 2021

Καθήκοντα προέδρου ο Δ. Μελάς πλέον στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση Παπά

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνης Παππάς υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιο Λιβανό  την παραίτησή του «για  προσωπικούς λόγους».

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Τις αρμοδιότητες του Προέδρου θα ασκεί, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση  υπ αριθμ. 2642/294319/15-11-2019, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Μελάς.

ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει χαθεί κάθε έλεγχος στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

«Εδώ και μήνες σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουμε επανειλημμένα ότι αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί η έγκαιρη, δίκαιη και αξιόπιστη καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, η υποστήριξη και ομαλή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Αυτό δηλώνουν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Αραχωβίτης και η Ολ. Τελιγιορίδου, με αφορμή την παραίτηση Παπά.

Οι πρώην υπουργός και υφυπουργός ΑΑ&Τ κάνουν λόγο για "μία εκκωφαντική καμπάνα για την ανικανότητα διαχείρισης της κατάστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η ανέμελη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να έχει χάσει και εδώ κάθε έλεγχο όπως στην υγεία, την οικονομία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Και ενώ οι πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ  ως φαίνεται αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, οι επιδοτήσεις του 2020 δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη και κανένας δεν γνωρίζει τι οφείλεται στους παραγωγούς και πότε θα δοθούν τα χρωστούμενα.

Άγνωστος ο ορίζοντας για τις  συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ στον αέρα βρίσκεται και όλο το σύστημα του ΟΣΔΕ, εγκυμονώντας κινδύνους για την έγκαιρη  έναρξη των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τη νέα χρονιά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των άμεσων ενισχύσεων οι παραγωγοί βρίσκονται σε τόσο δεινή θέση και μάλιστα μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η κάκιστη διαχείριση της πανδημίας. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει ακόμη και στο αυτονόητο, στο να καταβάλει στην ώρα τους και σωστά τις επιδοτήσεις των αγροτών.

Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κονδύλι που φτάνει κάθε χρόνο στη χώρα μας κινδυνεύει πλέον σοβαρά στα χέρια των αρίστων. Οι αγρότες, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Οι επιδοτήσεις στο σύνολό τους, τα εισοδήματά τους και η αγροτική παραγωγή βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση του Υπουργείου να ενημερώσει τους αγρότες, πώς από το «έχουμε έτοιμο σχέδιο» που υπόσχονταν, φθάσαμε στο «δεν ξέρουμε πού πάμε, με ποιους θα πάμε και πώς θα πάμε».

Για το λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης για τα τεκταινόμενα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει, ως οφείλει, με τον πλέον θεσμικό τρόπο τον αγροτικό κόσμο".

01 March 2021
Banner
Banner