Στο Μαξίμου ο ΣΕΚ για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας

24 May 2018

Στο Μαξίμου ο ΣΕΚ για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα και με τους συνεργάτες του είχε την Τετάρτη 23/5 η Διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ). Στη συνάντηση, πήραν μέρος ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Διδάγγελος, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Τσομπάνος, ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Γίτσας και το Μέλος Δ.Σ. Μανώλης Πατεράκης.

Τα στελέχη του ΣΕΚ έθεσαν υπόψη του κ. Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία και ιδιαίτερα στην αιγοπροβατοτροφία που βρίσκεται μπροστά στην καταστροφή μετά την απαράδεκτη, άδικη και παράλογη μείωση των τιμών παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος έως και 25%. Πρότειναν συγκεκριμένο πλαίσιο ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας, όπως και συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για να ανασχεθεί αυτή η πορεία προς την καταστροφή. Ιδιαίτερα έθεσαν:

  • Το θέμα των ελληνοποιήσεων γάλακτος και κρέατος (ιδιαίτερα της Φέτας) και της προστασίας των τροφίμων ελληνικής παραγωγής με αυστηρό έλεγχο της εσωτερικής αγοράς και της μεταποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος.
  • Την αναβάθμιση των προστίμων όπου διαπιστώνεται νοθεία ή παραπλάνηση του καταναλωτή.
  • Την προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές, όπως της Φέτας.
  • Συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για μείωση του κόστους παραγωγής, την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας μας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις–διεκδικήσεις του ΣΕΚ και να τις μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία προς λύση.

24 May 2018
Banner