Στηρίζει τη γενική απεργία της Πέμπτης η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

12 December 2017

Στηρίζει τη γενική απεργία της Πέμπτης η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

Με αιτήματα σχετικά με την υπερφορολόγηση των αγροτών, την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και την ουσιαστική στήριξη της παραγωγής, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει την πανελλαδική γενική απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου. Η οργάνωση καλεί τους Συνεταιρισμούς μέλη της και τους αγρότες της χώρας «να ενώσουν τη φωνή τους με όλα τα σωματεία που διεκδικούν το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα τερματισμού της μνημονιακής χίμαιρας».

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά μείωση της υπερφορολόγησης στις αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγούς, με την εφαρμογή ενός δίκαιου και σταθερού νέου αναλογικού φορολογικού συστήματος, με συντελεστή που δεν θα υπερβαίνει το 13% για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Όπως διευκρινίζεται, στον συντελεστή «θα πρέπει να συνυπολογίζονται οι δαπάνες του κόστους παραγωγής, έτσι όπως η λογική επιτάσσει και όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει επιτέλους να υπολογιστεί η προσωπική εργασία του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το αφορολόγητο ενισχύσεων και αποζημιώσεων, αλλά και την κατάργηση των τεκμηρίων».

Επιπλέον, η οργάνωση διεκδικεί: Τον νομοθετικό διαχωρισμό με αυστηρά κριτήρια και κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος. Άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων για την αγροτική ανάπτυξη. Αναβάθμιση-στελέχωση του ΕΛΓΑ, αλλαγή του Κανονισμού και αντικειμενική, αμερόληπτη λειτουργία του. Μείωση της γραφειοκρατίας. Δημιουργία ταμείου χρηματοδότησης για αγροτικές επενδύσεις. Συνολικό επανασχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας θα πρέπει να τεθούν τα προϊόντα και η προώθησή τους.

«Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνει την αντίθεσή της σε πολιτικές που στρέφονται ενάντια στον αγροτικό χώρο, επιχειρώντας να καταργήσουν και τα τελευταία παραγωγικά κύτταρα της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

12 December 2017
Banner
Banner