Στην τελική ευθεία η ρύθμιση χρεών κάτω των 20.000 ευρώ στα Ταμεία

28 August 2017

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση χρεών κάτω των 20.000 ευρώ στα Ταμεία

Σύντομα θα πρέπει να αναμένεται η Υπουργική Απόφαση που θα αφορά τη ρύθμιση οφειλών κάτω των 20.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. «Είμαστε σε πολύ καλή φάση επεξεργασίας της σχετικής απόφασης και έχει σημασία να δούμε λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη διαδικασία» δηλώνει ο κ. Πετρόπουλος, και σημειώνει ότι ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα είναι 120, ανάλογα με το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη.

Η πλήρης απάντηση του υφυπουργού, έχει ως εξής:

Ερ.: Έχετε εξαγγείλει νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και ότι στη διαδικασία προβλέπεται πως θα ενταχθούν οι ασφαλισμένοι με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ. Πότε θα έρθει η ρύθμιση και τι θα προβλέπει συγκεκριμένα;

Απ.: Στις 3 Αυγούστου ξεκίνησε τη λειτουργία της η πλατφόρμα με χρέη στο ευρύτερο Δημόσιο, τις τράπεζες και τους άλλους ιδιώτες. (Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών)

Η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών εντάσσεται σε αυτή τη διαδικασία καθώς συνήθως έχουν οφειλές όχι μόνο προς την κοινωνική ασφάλιση αλλά και προς την τράπεζα και άλλους ιδιώτες.

Θα ακολουθήσει δική μου υπουργική απόφαση για τη διευθέτηση των χρεών εκείνων των ασφαλισμένων που έχουν οφειλές μόνο προς την κοινωνική ασφάλιση.

Είμαστε σε πολύ καλή φάση επεξεργασίας της σχετικής απόφασης και έχει σημασία να δούμε λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη διαδικασία. Εκεί θα επιλυθούν μια σειρά θέματα τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε όσο μπορούμε το πεδίο εφαρμογής.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 120 αναλόγως του οικονομικού προφίλ του οφειλέτη για το τι δόσεις μπορεί να αντέξει.

Εξαγορά πλασματικών ετών για τους αγρότες, με χαμηλότερο αντίτιμο

Στην ίδια συνένετευξη ο κ. Πετρόπουλος, απαντώντας σχετικά με το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται άμεσα στη Βουλή, σημείωσε ότι θα "περιλαμβάνονται διατάξεις για την επίσπευση της απονομής των επικουρικών συντάξεων και για την εξαγορά πλασματικών ετών για τους αγρότες, με χαμηλότερο αντίτιμο σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους".

28 August 2017
Banner
Banner