Στη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος επιμένουν οι κτηνοτρόφοι της Αττικής

09 January 2017

Στη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος επιμένουν οι κτηνοτρόφοι της Αττικής

Την κατοχύρωση του επαγγέλματος του κτηνοτρόφου ζητά ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος» διά στόματος του προέδρου του Γιάννη Κοντογιάννη, ο οποίος χθες είχε την ευκαιρία να θέσει για άλλη μία φορά το ζήτημα παρουσία του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη.

«Θέλουμε νομοθετική ρύθμιση και κατοχύρωση του επαγγέλματος» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο ίδιος μάλιστα άφησε αιχμές για τον αγροτικό συνδικαλισμό, που οι εκπρόσωποί του μιλούν σχεδόν αποκλειστικά «για επιδοτήσεις, για πρασίνισμα, για εξισωτική κλπ.». Ο καθένας, είτε σε επίπεδο δήμου είτε σε επίπεδο περιφέρειας έχει τη δυνατότητα «να μη μας λαμβάνει υπόψη αφού είναι ρευστή η νομοθετική κατοχύρωσή μας» ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι για το θέμα αυτό ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής έχει επισκεφθεί όλους τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Αττικής.

Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, αλλά και στο μόνιμο πρόβλημα των χρήσεων γης που ταλανίζει την περιαστική κτηνοτροφία.

Κατά τα λοιπά η εκδήλωση του Συλλόγου, ο οποίος πραγματοποιεί αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. στις 21 Ιανουαρίου, αποτέλεσε την αφορμή για να γίνει ένας συνολικός απολογισμός της ιδιαίτερα πλούσιας δραστηριοποίησης που επέδειξε η Διοίκηση του Συλλόγου για το 2016.

Παρόντες στη χθεσινή εκδήλωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» ήταν, εκτός του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνη, οι βουλευτές Π. Σκουρολιάκος και Γ. Δέδες, αλλά επίσης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων, του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Νίκος Κατσαρός, π. πρόεδρος ΕΦΕΤ και Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, παρουσίασε με απλό και αναλυτικό τρόπο τις συνέπειες που θα έχει για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας η κυοφορούμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστή με τα αρχικά ΤΤΙΡ.

09 January 2017
Banner
Banner