Στέφανος Μουρατίδης: Όσο υπάρχει καλή σχέση με τους κτηνοτρόφους θα υπάρχει και το παραδοσιακό κρεοπωλείο

04 March 2015

Στέφανος Μουρατίδης: Όσο υπάρχει καλή σχέση με τους κτηνοτρόφους θα υπάρχει και το παραδοσιακό κρεοπωλείο

Η Συντεχνία Κρεοπωλών Ν. Δράμας είναι ενεργή από το 1914 και είναι μέλος της ΠΟΚΚ εδώ και 20 χρόνια. Ο Στέφανος Μουρατίδης είναι πρόεδρος του σωματείου από το 1998. Ενεργά μέλη του σωματείου είναι περίπου 40 κρεοπωλεία, από τα συνολικά 90 που έχει ο νομός και αυτό είναι ένα πρόβλημα, όπως λέει ο πρόεδρος, αφού πολλοί κρεοπώλες από την περιφέρεια του νομού δεν μετέχουν στις συνελεύσεις.

Δημοσιεύτηκε στο Meat News, τ.25, Μάρτιος 2015

 

Meat News: Πείτε μας για τη δράση της Συντεχνίας σας.

Στηρίζουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας. Κατά περίπτωση στηρίζουμε και τα συσσίτια της εκκλησίας, κάτι που πιστεύω ότι το κάνουν όλα τα σωματεία. Απόφασή μας είναι να το κάνουμε αθόρυβα και χωρίς να το διατυμπανίζουμε.

 

Meat News:Ποια είναι τα βασικά σας προβλήματα;

Το βασικό μας πρόβλημα είναι ο ανταγωνισμός από τα σούπερ μάρκετ. Πιο πολύ να αναφερθώ στις παραπλανητικές διαφημίσεις. Προβάλλονται συσκευασίες των 600-700 γρ. με μια τιμή και ο καταναλωτής νομίζει ότι αφορά ένα κιλό.

Υπάρχουν ακόμη τα διαφημιστικά φυλλάδια, όπου δεν γράφουν τη χώρα προέλευσης, απλά μια τιμή. Και μάλιστα σημειώνουν με μικρά γράμματα ότι για τυχόν τυπογραφικό λάθος δεν ευθύνεται η επιχείρηση. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να το δει το υπουργείο και κάποιος πριν βγάλει το φυλλάδιο πρέπει να ελέγχεται.

 

Meat News: Ως παραμεθόρια περιοχή έχετε πρόβλημα εισαγωγές;

Ο νομός μας έχει σύνορα με τη Βουλγαρία κι έτσι εδώ και λόγω της ανέχειας αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο να πηγαίνουν οι καταναλωτές να ψωνίζουν από εκεί. Τώρα το Πάσχα θα πάνε πολλοί να ψωνίσουν αρνιά και κατσίκια από τη Βουλγαρία, χωρίς να υποστούν κανένα έλεγχο στο τελωνείο. Καλό θα ήταν να υπάρχει ένας στοιχειώδης έλεγχος στα σύνορα.

 

Meat News: Η σχέση σας με την ντόπια κτηνοτροφία ποια είναι;

Ο νομός μας έχει μεγάλη κτηνοτροφία και είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ στο «παζάρι» της Δράμας βγαίνει η τιμή πώλησης των αμνοεριφίων. Υπάρχουν ακόμα πολλές χοιροτροφικές μονάδες. Εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους κτηνοτρόφους και όσο υπάρχει αυτή η σχέση, θα υπάρχει και το παραδοσιακό κρεοπωλείο.

 

Meat News: Πρόβλημα παράνομης σφαγής υπάρχει;

Αυτό υπήρχε και υπάρχει πάντα. Αλλά οι παράνομες σφαγές γίνονται Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο, δηλαδή τις ημέρες που εμείς έχουμε πολλή δουλειά και δεν μπορούμε να τις καταγγείλουμε. Παρότι ξέρουμε ποιοι είναι, για να γίνει μια καταγγελία στην αστυνομία και να πιαστούν, χρειάζεται να υπάρχει φωτογραφία, να αποδειχθεί ότι υπάρχει συναλλαγή και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.

 

Meat News:Ποια είναι η σχέση σας με την Ομοσπονδία;

Ο νέος πρόεδρος έχει όρεξη, αλλά και ο γραμματέας είναι αρκετά χρόνια σε αυτή τη θέση και κάνει καλά τη δουλειά του. Νομίζω ότι θα τα πάμε καλά, γιατί προσπαθούν για το καλό του επαγγέλματος.

04 March 2015
Banner
Banner