Συνάντηση εργασίας Τσιρώνη με την Ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ήπειρο

26 October 2017

Συνάντηση εργασίας Τσιρώνη με την Ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ήπειρο

Η δημιουργία ενός ερευνητικού cluster με ιδέες, προτάσεις και απόψεις και οι δυνατότητες συνέργειας μεταξύ των αγροτών της Ηπείρου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ΥΠΑΑΤ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε τη Δευτέρα ο αν. υπουργός ΥΠΑΑΤ Γ. Τσιρώνης με μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ήπειρο και στη διάρκειά της «οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στα κυριότερα επιτεύγματα του επιστημονικού τους έργου στην Ήπειρο, τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της περιοχής και τις δυνατότητες αναβάθμισής τους, όπως και γενικότερα του αγροτικού τομέα της Ηπείρου, ενώ έγιναν πλήθος προτάσεων για τις δυνατότητες συνέργειας μεταξύ των διάφορων ερευνητικών μονάδων με στόχο τη δημιουργία ενός ερευνητικού cluster με ιδέες, προτάσεις και απόψεις και θέτοντας ερευνητικές προτεραιότητες, αναφορικά με τις δυνατότητες συνέργειας μεταξύ των αγροτών της Περιφέρειας Ηπείρου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, και του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίλας, μαζί με ερευνητές καθηγητές και των δύο ιδρυμάτων, ενώ παραβρέθηκε και ο Δρ Γεώργιος Καρέτσος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στον οποίο ανήκει στα Ιωάννινα το Ινστιτούτο Γάλακτος, η μοναδική στην Ελλάδα Γαλακτοκομική Σχολή ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων και ο εποπτευόμενος από το ΥπΑΑΤ, Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος με (ΕΛΟΓΑΚ) με πιστοποιημένο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος στα Ιωάννινα.

26 October 2017
Banner
Banner