Συνάντηση Τσιρώνη – Φούχτελ για ελληνογερμανική συνεργασία στον πρωτογενή τομέα

02 July 2018

Συνάντηση Τσιρώνη – Φούχτελ για ελληνογερμανική συνεργασία στον πρωτογενή τομέα

Συνάντηση με έναν παλιό γνώριμο της Ελλάδας, τον Χανς – Γιόαχιμ Φούχτελ (γνωστός από το παρελθόν του ως εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκ. Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνεργασία), είχε σήμερα ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. Τον νυν υφυπουργό Διατροφής και Γεωργίας της Γερμανίας κ. Φούχτελ συνάντησε ο κ. Τσιρώνης και συζήτησαν για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις πολύπλευρες δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα, τόσο για το άνοιγμα νέων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα, όσο και σε ζητήματα βελτίωσης, αύξησης της παραγωγικότητας και μείωσης του κόστους παραγωγής με την χρησιμοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον ομόλογό μου με επίκεντρο την συνεργασία των δύο χωρών κυρίως για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, αλλά και για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών που θα προάγουν την συνεχή βελτίωση των όρων και του παραγόμενου ελληνικού προϊόντος. Η Ελλάδα έχει μοναδικά και ασυναγώνιστα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα και το γεγονός αυτό, από μόνο του, μας καθιστά υπεύθυνους για την πλήρη αξιοποίησή τους».

02 July 2018
Banner