Συναντήσεις Λιβανού με τους τομεάρχες Αγροτικών των κομμάτων της αντιπολίτευσης – Τι συζήτησαν με Αραχωβίτη

21 January 2021

Συναντήσεις Λιβανού με τους τομεάρχες Αγροτικών των κομμάτων της αντιπολίτευσης – Τι συζήτησαν με Αραχωβίτη

Συνάντηση με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και πρώην υπουργό ΑΑ&Τ Σταύρο Αραχωβίτη, είχε χθες στο ΥΠΑΑΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Όπως έχει αναφέρει και από το βήμα της Βουλής, ο κ. Λιβανός θα έχει μια σειρά παρόμοιων συναντήσεων εφαρμόζοντας στην πράξη τη θέση του για συνεννόηση και συνεργασία και όχι διχασμό και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Όπως ενημερώνει το ΥΠΑΑΤ, η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα αγροτικά θέματα με τον κ. Αραχωβίτη έγινε σε θετικό και δημιουργικό κλίμα. «Ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη για τις προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ, για τη νέα ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κάλεσε να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις προς όφελος του Έλληνα αγρότη».

Εξάλλου την προηγουμένη, και μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τον υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του «ΜΕΡΑ25» Κρίτωνα Αρσένη, από τον οποίον επίσης ζήτησε να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τους λοιπούς τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ανακοίνωση Αραχωβίτη

Ανακοίνωση για τη χθεσινή συνάντηση των Στ. Αραχωβίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εξέδωσε επίσης ο κ. Αραχωβίτης, ενημερώνοντας ότι κατά τη συνάντηση τέθηκαν από τον Υπουργό ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που βρίσκονται στην άμεση επικαιρότητα, αλλά και θέματα σχεδιασμού πολιτικής.

Συγκεκριμένα, «συζητήθηκαν τα ζητήματα των πληρωμών των επιδοτήσεων του 2020 όπου υπήρξε μεγάλη αστοχία, οι ενισχύσεις λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ζητήματα αλιείας, η πορεία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η προετοιμασία για την νέα ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Σ. Αραχωβίτης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόσκληση, του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του και του επισήμανε τις θέσεις της αντιπολίτευσης στα θέματα που τέθηκαν. Τόνισε ότι χρειάζεται να διασφαλιστεί η έγκαιρη, δίκαιη και αξιόπιστη καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης κατέστησε σαφές ότι ιδεοληψίες για συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε δημόσια κοινωφελή αρδευτικά έργα και στην γεωργική ασφάλιση, που θα προσδοκούν κέρδος σε βάρος των αγροτών, δεν θα βρουν καμία συναίνεση. Τα προβλήματα που είναι συσσωρευμένα στην πρωτογενή παραγωγή, λόγω της πανδημίας και του ανεπαρκούς χειρισμού μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, δεν μπορούν να περιμένουν».

21 January 2021
Banner
Banner