ΣΕΚ: Ακόμη περιμένουν το 4ευρω περισσότεροι από 4.000 αιγοπροβατοτρόφοι που δεν το έλαβαν

01 December 2020

ΣΕΚ: Ακόμη περιμένουν το 4ευρω περισσότεροι από 4.000 αιγοπροβατοτρόφοι που δεν το έλαβαν

Πάνω από 4.000 αιγοπροβατοτρόφοι περιμένουν να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε εις βάρος τους, καθώς ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να εισπράξουν την ενίσχυση των 4 € ανά ενήλικο θηλυκό ζώο, λόγω του Covid-19, δεν τους έχει αποδοθεί ακόμη, με ευθύνη των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Την καταγγελία κάνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, που σε έγγραφό του προς τον υπουργό ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη, την υφυπουργό Φ. Αραμπατζή και τον Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στρατάκο ζητά «να αποδοθεί άμεσα το κορονοεπίδομα στους αιγοπροβατοτρόφους που δεν το έχουν λάβει».

Όπως αναφέρει ο ΣΕΚ:

«Αναμένουμε άμεσα να αποδοθούν τα χρήματα που δικαιούνται οι συνάδελφοι αιγοπροβατοτρόφοι που τόση μεγάλη ανάγκη τα έχουν. Και ενώ φαινόταν ότι πάμε σε μια περίοδο σχετικά καλή με αύξηση της τιμής αιγοπρόβειου γάλακτος, μετά και τα θετικά μέτρα που πήρε το ΥπΑΑΤ, περιορίζοντας δραστικά τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος, (απαιτείται βέβαια ακόμη πλήρης εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλονται για την παραγωγή τυριών ΠΟΠ και κύρια της Φέτας), ήρθε νέο χτύπημα από τη μεγάλη αύξηση των τιμών ζωοτροφών και τη μείωση της τιμής παραγωγού αρνιών και κατσικιών, αφαιρώντας την όποια αύξηση εσόδων από την αύξηση της τιμής του γάλακτος.

Καλούμε το ΥπΑΑΤ να αποκαταστήσει την αδικία αυτή εις βάρος των αιγοπροβατοτρόφων και να τους αποδώσει άμεσα την ενίσχυση που δικαιούνται».

01 December 2020
Banner
Banner