ΣΕΚ: Αγανάκτηση των κτηνοτρόφων, βρίσκονται εκτός των ΚΑΔ που στηρίζονται εν μέσω κορωνοϊού

01 April 2020

ΣΕΚ: Αγανάκτηση των κτηνοτρόφων, βρίσκονται εκτός των ΚΑΔ που στηρίζονται εν μέσω κορωνοϊού

Την έντονη διαμαρτυρία του κτηνοτροφικού κόσμου εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, καθώς διαπιστώνει ότι και από το τέταρτο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη των οικονομικών δραστηριοτήτων που πλήττονται από την πανδημία, λείπουν οι αγρότες.

Με τίτλο… «Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια», ο ΣΕΚ απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, στιγματίζοντας το γεγονός ότι οι μόνοι σχεδόν που δεν εντάσσονται στα μέτρα στήριξης είναι εκείνοι που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διασφάλιση της διατροφής του ελληνικού πληθυσμού.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ αναφέρει:

«Κυρίες, κύριοι Υπουργοί,

Μετά την αναγγελία των νέων μέτρων στήριξης των πληττόμενων εργαζομένων και επιχειρήσεων από τον κορονοϊο, με ένταξή τους στους αντίστοιχους ΚΑΔ, οι μόνοι σχεδόν που μένουν εκτός είναι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες, αυτοί δηλαδή που έχουν μείνει στην πρώτη γραμμή παραγωγής εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη διατροφή των Ελλήνων, όταν οι χώρες δίπλα μας και όλης της Ευρώπης, κλείνουν τα σύνορά τους η μία μετά την άλλη.

Τα αρνιά και τα κατσίκια είναι απούλητα και όσα έχουν πουληθεί ή πωλούνται, οι τιμές είναι εξευτελιστικές και πολύ κάτω του κόστους.

- Οι βιομηχανίες και οι μονάδες μεταποίησης γάλακτος - τυριών μπαίνουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις, όμως εμείς που παράγουμε το γάλα ΟΧΙ

- Σε όσους εντάσσονται στους ΚΑΔ αναστέλλονται για τέσσερις τουλάχιστον μήνες οι ασφαλιστικές εισφορές, οι πληρωμές σε εφορίες, τράπεζες κ.ά. Εμείς ΟΧΙ

- Οι επιταγές των πληττόμενων μεταφέρονται 75 ημέρες πίσω, οι δικές μας επιταγές ΟΧΙ

Μας ξεχάσατε ή θεωρείτε ότι είμαστε πλούσιοι;

Ζητάμε άμεσα:

- Ένταξή μας στους ΚΑΔ

- Τώρα στήριξη μας με ενεργοποίηση του de minimis

- Οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για διάθεση αρνιών και κατσικιών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού»

01 April 2020
Banner