ΣΕΚ: Αδικία για χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφους που δεν έλαβαν την κορωνοενίσχυση

03 November 2020

ΣΕΚ: Αδικία για χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφους που δεν έλαβαν την κορωνοενίσχυση

Αδικία εις βάρος των αιγοπροβατοτρόφων σχετικά με την ενίσχυση λόγω Covid-19, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωσή του «χιλιάδες συνάδελφοι δεν είδαν να πιστώνονται στο λογαριασμό τους τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούνται».

Ο ΣΕΚ καλεί τώρα το ΥΠΑΑΤ να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία, για την οποία «ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ή δεν διάβασε σωστά την Υπουργική Απόφαση ή δεν ασχολήθηκε με το θέμα και απέρριψε τους συναδέλφους που δεν είχαν λάβει για διάφορους λόγους τη συνδεδεμένη ενίσχυση έτους 2019, παρότι δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση στην απόφαση».

Η ανακοίνωση του ΣΕΚ έχει ως εξής:

«Περίμεναν 6 μήνες οι αιγοπροβατοτρόφοι για να εισπράξουν την ενίσχυση, έστω των 4€ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο, λόγω του Covid-19, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η  Υπουργική Απόφαση. Ωστόσο κάποιες χιλιάδες συνάδελφοι δεν είδαν να πιστώνονται στο λογαριασμό τους τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούνται.

Μετά τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ φαίνεται ότι ο αρμόδιος Οργανισμός για την καταβολή των ενισχύσεων Covid-19, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ή δεν διάβασε σωστά την Υπουργική Απόφαση ή δεν ασχολήθηκε με το θέμα και απέρριψε τους συναδέλφους που δεν είχαν λάβει για διάφορους λόγους τη συνδεδεμένη ενίσχυση έτους 2019, παρότι δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση στην απόφαση.

Καλούμε το ΥπΑΑΤ να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία αυτή εις βάρος των συναδέλφων αιγιπροβατοτρόφων και να τους αποδώσει την ενίσχυση που δικαιούνται».

03 November 2020
Banner
Banner