Σε Ιράν και Σ. Αραβία ο Χόγκαν και επιχειρηματίες, για εμπορικές συμφωνίες

08 November 2017

Σε Ιράν και Σ. Αραβία ο Χόγκαν και επιχειρηματίες, για εμπορικές συμφωνίες

Συνεχίζοντας τα ταξίδια ανά τον κόσμο για την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη Φιλ Χόγκαν βρίσκεται από χθες και για τις επόμενες ημέρες στη Σαουδική Αραβία (7-9 Νοεμβρίου) και στο Ιράν (10-13 Νοεμβρίου), συνοδευόμενος από περίπου 100 εκπροσώπους επιχειρήσεων του ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα.

Τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ομολόγους τους αλλά και εκπροσώπους του λιανεμπορίου από τις δύο χώρες, με σκοπό την τόνωση των εξαγωγών της Ε.Ε. στα δύο κράτη της Μέσης Ανατολής. Σήμερα, η Σαουδική Αραβία εξάγει στην Ε.Ε. αγροδιατροφικά προϊόντα αξίας 62 εκατ. ευρώ και εισάγει προϊόντα αξίας 4,5 δις. ευρώ. Το Ιράν από την άλλη πλευρά εισάγει από την Ε.Ε. αγροδιατροφικά προϊόντα αξίας 728 εκατ. και εξάγει στην Ε.Ε. προϊόντα αξίας 468 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των επιχειρήσεων και εθνικών συλλογικών φορέων κρέατος που συνοδεύουν τον Επίτροπο στη Σαουδική Αραβία συγκαταλέγονται οι: Danish Crown (Δανία), DCOOP (Ισπανία), Doux (Γαλλία), VanDrie (Ολλανδία), Assocarni (Ιαταλία), Σύνδεσμος Πολωνικού Βόειου Κρέατος (Πολωνία), AHDB (Ην. Βασίλειο). Συνολικά, και όσον αφορά το κρέας, στην αποστολή υπάρχουν 1 συμμετοχή από το Βέλγιο, 1 συμμετοχή από τη Δανία, 2 συμμετοχές από την Ισπανία, 1 από τη Γαλλία, 1 από την Ιταλία, 1 από την Ολλανδία, 2 από την Πολωνία, 2 από την Πορτογαλία και 1 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην αποστολή που θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στο Ιράν, συγκαταλέγονται επιπλέον επιχειρήσεις όπως η VION (Ολλανδία) και οι Agaras και Krekenavos (από τη Λιθουανία και οι δύο).

Η ελληνική συμμετοχή στη Σαουδική Αραβία καταγράφεται διά της Vivartia, και στο Ιράν διά της Vivartia και της Tsesmelis Φυτώρια-Αγροτικά Εφόδια.

08 November 2017
Banner
Banner