Σαφέστερη σήμανση στα «εναλλακτικά κρέατα» απαιτούν οι αγελαδοτρόφοι στις ΗΠΑ

14 March 2018

Σαφέστερη σήμανση στα «εναλλακτικά κρέατα» απαιτούν οι αγελαδοτρόφοι στις ΗΠΑ

Έντονη ανησυχία εκφράζουν εσχάτως οι Αμερικανοί παραγωγοί βόειου κρέατος, οι οποίοι βλέπουν ότι πρέπει να θωρακίσουν το προϊόν τους απέναντι στο κρέας που δεν προέρχεται από πραγματικά… βοοειδή. Βλέποντας ότι στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούν λέξεις όπως «κρέας», «μπέικον», «βόειο» χωρίς να είναι τέτοια, ζητούν να υπάρχει σαφής και ακριβής σήμανση στις ετικέτες τέτοιων προϊόντων.

Με υπόμνημα που υπέβαλαν στην αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας και Ελέγχου Τροφίμων, ζητούν τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή νέων κανόνων σήμανσης που θα βοηθούν τον καταναλωτή να επιλέξει ανάμεσα στο βόειο κρέας και σε διάφορα «εναλλακτικά κρέατα», όπως αυτά που προέρχονται από πρωτεΐνη εντόμων ή αυτά που έχουν δημιουργηθεί σε εργαστήριο.

«Η ακριβής σήμανση του αμερικανικού βόειου κρέατος ήταν πάντα η Νο1 προτεραιότητα για εμάς» δήλωσε ο Κένι Γκράνερ, πρόεδρος της Ένωσης Αγελαδοτρόφων των ΗΠΑ, μόλις παρέδωσε το υπόμνημα στην Υπηρεσία Ασφάλειας και Ελέγχου Τροφίμων. «Οι καταναλωτές εξαρτώνται από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Ελέγχου Τροφίμων για να είναι σίγουροι ότι τα προϊόντα που αγοράζουν στο σούπερ μάρκετ είναι ακριβώς αυτό που λέει η ετικέτα τους» λέει ο ίδιος, για να καταλήξει: «Αναμένουμε να συνεργαστούμε με την Υπηρεσία προκειμένου να διορθωθεί η παραπλανητική σήμανση στα προϊόντα “βόειου” κρέατος που φτιάχνονται από φυτικές ή πρωτεΐνες εντόμων ή αναπτύσσονται σε δοκιμαστικό σωλήνα. Οι Αμερικανοί αγελαδοτρόφοι είναι περήφανοι που παράγουν το ποιοτικότρεο και ασφαλέστερο βόειο παγκοσμίως, και οι ετικέτες στο προϊόν πρέπει να κάνουν ξεκάθαρη τη διαφορά».

14 March 2018
Banner
Banner