Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τον υφυπουργό ΥΠΑΑΤ Β. Κόκκαλη

14 January 2019

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τον υφυπουργό ΥΠΑΑΤ Β. Κόκκαλη

Τη στάση του στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή ξεκαθαρίζει ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ υφυπουργός ΥΠΑΑΤ Βασίλης Κόκκαλης. Με δήλωσή του από την Κίνα όπου βρίσκεται «σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή», ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης».

Η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής:

«Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης είχε ανακοινώσει με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ., ενώ σήμερα τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος. Είχε προηγηθεί η διαγραφή της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά από την Κ.Ο. του κόμματος μετά την δήλωσή της ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.

14 January 2019
Banner