Πρωτόκολλο συνεργασίας και με την Περιφέρεια Κρήτης υπέγραψε ο ΕΦΕΤ

27 March 2019

Πρωτόκολλο συνεργασίας και με την Περιφέρεια Κρήτης υπέγραψε ο ΕΦΕΤ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τον καλύτερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση έκτακτων περιστατικών, εποχιακών αναγκών και καταγγελιών στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων υπέγραψαν χθες Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χρόνης Πολυχρονίου, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Με αφορμή τη συνεργασία των δύο μερών, ο κ. Πολυχρονίου δήλωσε τα εξής: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και κυρίως η Περιφέρεια Κρήτης συντονίζουν τις δυνάμεις τους, δηλαδή τις ελεγκτικές υπηρεσίες τους, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν περισσότερο ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα. Περαιτέρω, με τον τρόπο αυτό υπερασπίζουν τα Κρητικά αγροτικά προϊόντα και γενικά την Ελληνική διατροφή.»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΕΦΕΤ για το έτος 2019, 2020 και 2021. Προβλέπει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης  που είναι αρμόδιες σύμφωνα με το νόμο για τον «Επίσημο έλεγχο των τροφίμων» και της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ Κρήτης σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στην αγορά. Παράλληλα έχει ως στόχο τη διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών από τους πολίτες, με στόχο την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας  και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Στη σημερινή υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φωτάκης, και ο Διευθυντής ΕΦΕΤ Κρήτης Γιάννης Βρέντζος.

27 March 2019
Banner
Banner