Προστασία της Φέτας και 19 δισ. ευρώ στην εφταετία έταξε στους Έλληνες αγρότες ο Χόγκαν

09 March 2017

Προστασία της Φέτας και 19 δισ. ευρώ στην εφταετία έταξε στους Έλληνες αγρότες ο Χόγκαν

Τη διαβεβαίωσή του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου «να προστατευθεί η μοναδικότητα των δύο αγροτικών προϊόντων που συνδέονται με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Ελλάδας, όπως είναι η φέτα και το στραγγισμένο γιαούρτι» έδωσε ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρότυπη τυροκομική μονάδα των «αδελφών Κουρέλλα», στα Γρεβενά.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή παρουσία των δύο ελληνικών προϊόντων, ο επίτροπος σημείωσε ότι «έχει υπάρξει πρόοδος», αλλά αναγνώρισε «ότι υπάρχει χρόνος να γίνουν περισσότερα για τις διεθνείς συμφωνίες». Τόνισε ότι «έχουν εξασφαλιστεί ευρωπαϊκά κονδύλια για την προβολή της φέτας στην παγκόσμια αγορά» και ότι έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του την επιτάχυνση των συγκεκριμένων σχεδίων. Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανακοίνωσε ότι «σε διάστημα επτά ετών θα δοθούν 19 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό των ευρωπαϊκών ταμείων για την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Σημείωσε: «Προέρχομαι από μια μικρή χώρα, την Ιρλανδία, που έχει πολλά κοινά με την Ελλάδα, βασίζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά δεν έχει τον ήλιο. Περάσαμε κι εμείς δυσκολίες αντίστοιχες με αυτές που περνάτε εσείς στη χώρα σας [...] Ας εργαστούμε όλοι μαζί σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, για να δούμε ό,τι καλύτερο ως αποτέλεσμα στην ελληνική γεωργία και την κτηνοτροφία, όπως αυτό το παράδειγμα της επιχείρησης «Κουρέλλας».

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

09 March 2017
Banner
Banner