ΕΦΕΤ: Τα προγράμματα κατάρτισης ελεγκτών τροφίμων για το 2019 – Αιτήσεις ενδιαφερόμενων μέχρι 8 Μαρτίου

20 February 2019

ΕΦΕΤ: Τα προγράμματα κατάρτισης ελεγκτών τροφίμων για το 2019 – Αιτήσεις ενδιαφερόμενων μέχρι 8 Μαρτίου

Tα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των επιθεωρητών του ΕΦΕΤ και των Συναρμοδίων Φορέων που ασκούν επίσημο έλεγχο στον τομέα των τροφίμων για το έτος 2019 έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. του Φορέα, ο οποίος τώρα καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά.

Τα προγράμματα, όπως υπογραμμίζει η πρόσκληση του ΕΦΕΤ, αποσκοπούν «στην παροχή κατάλληλης κατάρτισης στο προσωπικό που διενεργεί επίσημους ελέγχους έτσι ώστε να εκτελεί ορθά τα καθήκοντά του, να τηρείται ενήμερο των εξελίξεων στον τομέα της αρμοδιότητάς αναλόγως των απαιτήσεων, καθώς επίσης και να διαθέτει ικανότητες για διεπιστημονική συνεργασία».

Τους επόμενους μήνες πρόκειται να διεξαχθούν 6 προγράμματα κατάρτισης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και αφορούν:

Επίσημο έλεγχο στον τομέα του ελαιολάδου,
Επίσημο έλεγχο στον τομέα της επισήμανσης, παρουσίασης και διαφήμισης τροφίμων,
Επίσημο έλεγχος στον τομέα των πρόσθετων τροφίμων

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει την αίτηση συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ο ΕΦΕΤ καλεί τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών να ενημερώσουν τους υπαλλήλους σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η σχετική πρόσκληση του ΕΦΕΤ έχει αποδέκτες την Κεντρική και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΕΤ, αλλά και τις Γενικές Διευθύνσεις: Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεωργίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Τροφίμων, και Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ, όπως και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Επίσης την Ελληνική Αστυνομία, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Γενικό Χημείο του Κράτους, τη Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας του υπ. Υγείας, τη Γ.Γ. Εμπορίου, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης, της διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και τα κριτήρια επιλογής των καταρτιζόμενων.

20 February 2019
Banner
Banner