Η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων είναι ταυτόσημη με την ασφάλεια

12 September 2022

Η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων είναι ταυτόσημη με την ασφάλεια

Στο Περίπτερο 15, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φιλοξενήθηκε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών του ΑΠΘ σε εκδήλωση του οποίου απηύθυνε χαιρετισμό το υπΑΑΤ κ. Γεωργαντάς, στις 11/9/2022 με κεντρικό νόημα τους τρόπους αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης καθώς και το πώς η αγροτική οικονομία θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Ευρώπη και την Αφρική. Ο υπουργός υποστήριξε την ανάγκη στήριξης της εκπαίδευσης στις χώρες της Αφρικής  σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις χώρες της Αφρικής έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης και τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το ΙΚΥ και το ΑΠΘ, μπορούν να αναπτύξουν δράσεις, ώστε να μειωθεί ο συγκεκριμένος κίνδυνος.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο κ. Γεωργαντάς συμμετείχε στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφέροντας πως η κυβέρνηση προσφέρει κάθε δυνατότητα στους επαγγελματίες και στον επιχειρηματικό κόσμο,  ώστε να υπάρχουν με αυτόν τον τρόπο μετρήσιμα αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο υπουργός υπΑΑΤ, επίσης,  σε παρέμβασή του κατά τη διάρκειας ημερίδας που διοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), στη ΔΕΘ, με θέμα «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω των Διεθνών Εκθέσεων και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον στόχο. Ανάδειξη του ρόλου της διαπίστευσης στην εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων» μίλησε τη διεθνή προβολή της αγροτικής παραγωγής, ταυτίζοντας την ασφάλεια με την ποιότητά τους.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως η χώρα μας δεν μπορεί να έχει μεγάλη παραγωγή, όμως η ταύτιση των προϊόντων μας με την ποιότητα και την ασφάλεια και η αξιοποίηση της παγκόσμιας τάσης για πιο ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να κατακτήσουν σημαντική θέση στις διεθνείς αγορές. Επίσης, τόνισε πως η διαδικασία της πιστοποίησης μέσω του ΕΣΥΔ, επικυρώνει τη ζητούμενη ποιότητα και ασφάλεια. Χαρακτήρισε, δε, τις πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις του ΕΣΥΔ «διαβατήριο» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετείχε, επίσης, σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα την κυκλική οικονομία κι επισήμανε πόσο μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής η ιδιοπαραγωγή στις ζωοτροφές και στη χρήση ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δε λειτουργήσει η κυκλική οικονομία με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί, τίποτα δεν θα είναι βιώσιμο».

12 September 2022
Banner
Banner