Πρόγραμμα για προώθηση προϊόντων από χοιρινό και κοτόπουλο, υπέβαλε στην Ε.Ε. ο ΣΕΒΕΚ

14 May 2018

Πρόγραμμα για προώθηση προϊόντων από χοιρινό και κοτόπουλο, υπέβαλε στην Ε.Ε. ο ΣΕΒΕΚ

Πρόταση για πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και προώθησης στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 έχει υποβάλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ.

Οι προτάσεις που κατατίθενται στο πλαίσιο του Κανονισμού αυτού αφορούν την προώθηση αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. ή/και σε τρίτες χώρες, και το πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΕΒΕΚ περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης Μεταποιημένων Προϊόντων Ποιότητας, Παρασκευασμάτων και Προϊόντων με βάση το χοιρινό και το κοτόπουλο, στην Ελλάδα και Γερμανία, τριετούς διάρκειας, με τον διακριτικό τίτλο «EU – MEAT».

Το Πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, περιλαμβάνει στοχευόμενες δράσεις ενημέρωσης, προβολής και προώθησης καθώς και εκπαίδευση ειδικών κοινών, η δε ιδία συμμετοχή του ΣΕΒΕΚ θα καλυφθεί από έκτακτες συνδρομές των Επιχειρήσεων – Μελών του Συνδέσμου που θα υποστηρίξουν τη διεύρυνση της υφιστάμενης τοποθέτησης των ποιοτικών τους προϊόντων στις εν λόγω αγορές.

Συγκεκριμένα, στα προϊόντα που θα προβληθούν περιλαμβάνονται τα ωμά προϊόντα από κρέας, καθώς και εκείνα που έχουν υποστεί μερική θερμική επεξεργασία, όπως τα παναρισμένα και μαριναρισμένα (σουβλάκια, γύρος, μπιφτέκια, ρολό, παναρισμένα σνίτσελ, «νάγκετς» και άλλα συναφή προϊόντα).

Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία προβλέπει ότι μέχρι το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των προτάσεων που έχουν υποβληθεί και οι ανακοινώσεις για τα προγράμματα που τελικώς γίνονται αποδεκτά, αναμένονται τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

14 May 2018
Banner