ΠΟΚΚ: Να ενταχθούν τα κρεοπωλεία στις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω κορωνοϊού

24 March 2020

ΠΟΚΚ: Να ενταχθούν τα κρεοπωλεία στις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω κορωνοϊού

Την ένταξη των κρεοπωλών στο πλαίσιο στήριξης πληγεισών επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού ζητά η Ομοσπονδία του κλάδου.

Συγκεκριμένα, με σημερινό έγγραφο που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωγιάδη, και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, η ΠΟΚΚ εξηγεί το σκεπτικό της και ζητά να ενταχθούν και τα κρεοπωλεία στις επιχειρήσεις που πλήττονται και να τύχουν των όποιων βοηθημάτων δοθούν για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί των εργαζομένων τους, προκειμένου να μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος επαγγελματιών, ζωτικότατος για την ελληνική οικονομία, στη δύσκολη συγκυρία που έχει πλήξει τη χώρα.

Παραθέτουμε κατωτέρω όσα αναφέρει το σχετικό έγγραφο της ΠΟΚΚ.

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε πως στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων, που  πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό και οι οποίες  θα στηριχθούν για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη συγκυρία που έχει πλήξει τη χώρα μας , δεν περιλαμβάνεται ο  κλάδος των Κρεοπωλών με κύριο ΚΑΔ 47221000 και δευτερεύων 46321100. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου μας στο πλαίσιο της ύφεσης που βιώνουμε όλοι μας.

Χαρακτηριστικά, αν και τα καταστήματά μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τροφικής αλυσίδας μολαταύτα υφίστανται περιορισμούς στη λειτουργία τους. 

Ειδικότερα,  τα καταστήματα - επιχειρήσεις του κλάδου μας  :

α) Αποτελούνται  στη συντριπτική πλειοψηφία τους από αυτο-απασχολούμενους με προσωπικό λιγότερο των 10 εργαζομένων, που  απειλούνται από άμεση οικονομική κατάρρευση, καθότι, ενόψει των συνθηκών της αγοράς (lock out) και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αντιμετωπίζουν μείωση του τζίρου τους έως και  90 % !!!

β) Μια σημαντική μερίδα του χώρου μας τροφοδοτούν ψητοπωλεία, εστιατόρια, ταβέρνες και καταστήματα take away τα οποία έχουν κλείσει με αποτέλεσμα να καθίστανται  τα καταστήματά μας υπολειτουργικά  ή αδρανή.

γ) Τέλος, η έλλειψη αναφοράς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την λειτουργία των κρεοπωλείων κατευθύνουν τον καταναλωτή στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολυεθνικού ενδιαφέροντος.

Έτσι με βάση τα ανωτέρω:  Αιτούμεθα  να ενταχθούμε στις επιχειρήσεις που πλήττονται και να τύχουμε  των όποιων  βοηθημάτων δοθούν για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί των εργαζομένων μας και παράλληλα μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος επαγγελματιών ζωτικότατος για την ελληνική οικονομία».

24 March 2020
Banner
Banner