Ποια πολυ-προγράμματα προώθησης κρέατος ενέκρινε η Κομισιόν για χρηματοδότηση

07 February 2018

Ποια πολυ-προγράμματα προώθησης κρέατος ενέκρινε η Κομισιόν για χρηματοδότηση

Δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα των πολυ-προγραμμάτων προώθησης και προβολής αγροτικών προϊόντων (του Καν. 1144/2014), τα οποία υποβλήθηκαν το 2017. Υπενθυμίζεται ότι τα πολύ-προγράμματα είναι αυτά τα οποία προτείνουν από κοινού οργανώσεις που προέρχονται από δύο ή περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα αντίστοιχα απλά προγράμματα είχαν εγκριθεί από τον περασμένο Οκτώβριο (δείτε σχετικά εδώ).

Τρία από τα εγκριθέντα πολυ-προγράμματα σχετίζονται με τον κλάδο του κρέατος.

Το πρώτο αφορά προώθηση αιγοπρόβειου κρέατος στην Ισπανία και την Ουγγαρία, προτάθηκε από την ισπανική Διεπαγγελματική INTEROVIC και την αντίστοιχη ουγγρική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αιγοπρόβειου Κρέατος, είναι 3ετούς διάρκειας και θα χρηματοδοτηθεί με 5,46 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο αφορά επίσης προώθηση αιγοπρόβειου κρέατος και έχει προταθεί από τη γαλλική Διεπαγγελματική INTERBEV, το Ιρλανδικό Συμβούλιο Τροφίμων και το βρετανικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Αγροτικών και Κηπευτικών Προϊόντων. Οι χώρες στις οποίες στοχεύει το πρόγραμμα είναι οι Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ην. Βασίλειο. Η καμπάνια είναι 3ετούς διάρκειας και θα χρηματοδοτηθεί με 8,22 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο πρόγραμμα, που υπέβαλαν η ισπανική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κονικλοτροφίας και η Πορτογαλική Ένωση Κονικλοτροφίας, στοχεύει στην προώθηση κρέατος κουνελιών στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Είναι και αυτό 3ετούς διάρκειας και θα χρηματοδοτηθεί με 3,85 εκατ. ευρώ.

07 February 2018
Banner
Banner