Παρόντες στην προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη δηλώνουν οι Τεχνολόγοι Τροφίμων

28 November 2017

Παρόντες στην προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη δηλώνουν οι Τεχνολόγοι Τροφίμων

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της η επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε την Κυριακή 26/11 η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων – ΠΕΤΕΤ. Η ημερίδα, που είχε θέμα: «Βιομηχανία Τροφίμων και περιβάλλον», πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στο πλαίσιο της έκθεσης Chem2017 & EcoLink.

Η ΠΕΤΕΤ, διοργανώνοντας την ημερίδα αυτή με ομιλητές επιστήμονες και καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας, επιχείρησε να προσεγγίσει με σφαιρικό τρόπο ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σχετικά με πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, θέμα στο οποίο η Ένωση δίνει ξεχωριστή σημασία.

smarnakis imerida petet chem2017Είναι χαρακτηριστικά από αυτή την άποψη τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ, Ιωάννης Σμαρνάκης (φωτο), κατά τον χαιρετισμό του στην Chem2017 & EcoLink: «Η ΠΕΤΕΤ προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλει θετικά στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας με κεντρικό άξονα την αειφόρο ανάπτυξη. Οι τεχνολόγοι τροφίμων συνδράμουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και τεχνικών παραγωγής που διασφαλίζουν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων με ρυθμό μικρότερο από αυτόν με τον οποίον ανανεώνονται συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας». Όπως μάλιστα ανέφερε ο ίδιος, «δηλώνουμε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω συνεργασιών με όλους τους επαγγελματικούς ή επιστημονικούς φορείς που το επιθυμούν».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, η ΠΕΤΕΤ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς «όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, καθώς και το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε:
1. Τη διοργανώτρια εταιρία 3ΕΚ-Οργάνωση εκθέσεων για την φιλοξενία.

2. Τον κ. Ιωάννη Τσάκνη, Κοσμήτορα Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι. Αθήνας
3. Την κα Β. Παπαδημητρίου, Γ.Διευθύντρια Σ.Ε.Β.Τ.
4. Τον κ. Χαράλαμπο Αγγελούδη, Διευθυντή Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων TUV AUSTRIA HELLAS

καθώς και τους εξαιρετικούς ομιλητές που μας τίμησαν προσεγγίζοντας με μεγάλη επάρκεια και ευαισθησία για το περιβάλλον τα θέματά τους:
1. Ν. Σηφάκη, Αν. Διευθυντή Πιστοποίησης και Επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος TUV AUSTRIA HELLAS.
2. Δρ Φωτεινή Σάλτα, Σύμβουλο προγραμμάτων ΣΕΒΤ.
3. Δρ Μιχάλη Χατζηευσταθίου, Συνεργάτη Ερευνητή, Εργαστήριο Τοπικής & Νησιωτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο ΑιγαίουΠρόεδρο Ε.Ε και R&D ΠΑΣΤΙ.
4. Δρ Παναγιώτα Δρίλλια, Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης.
5. Βασίλειο Αθανασιάδη, MSc Τεχνολόγο Τροφίμων – Υποψήφιο Διδάκτορα.
6. Δρ Χρήστο Αποστολόπουλο, Δ/ντή Ολικής Ποιότητας (SHEQA) &Ασφάλειας Τροφίμων, FrieslandCampina Hellas
7. Χρήστο Αβαγιαννό, Τεχνολόγο Τροφίμων MSc
8. Θωμά Ζαφειριάδη, Τεχνολόγο Τροφίμων MSc - Κτηνίατρο

Τέλος ευχαριστούμε την Γ. Γραμματέα Μαρίνα Πούλιου για τον εξαιρετικό συντονισμό , τα μέλη της διοίκησης Μαριάννα Τρίμα, Μηλένα Μαργέλη και Παναγιώτη Μανιατέα για την συμβολή τους στην οργάνωση της ημερίδας. Τα μέλη μας Εύα Κωσταντίνη, Κωνσταντίνο Τζόγια, Αθανασία Αντωνίου, Παναγιώτα Βλάχου καθώς και την πολυπληθή εθελοντική ομάδα που υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη δράση και στελέχωσε το περίπτερο στην έκθεση.

Τέλος δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλο το επιστημονικό και επαγγελματικό φάσμα του τομέα τροφίμων στην Ελλάδα».

28 November 2017
Banner