Παγκόσμια διάκριση για τον ΟΚΑΑ

09 June 2015

Παγκόσμια διάκριση για τον ΟΚΑΑ

Μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Παγκόσμιας Ένωσης Αγορών (World Union of Wholesale Markets -WUWM) αναδείχθηκε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ  Α.Ε.)  Ιωάννης Τριανταφύλλης, η υποψηφιότητα του οποίου προωθήθηκε και στηρίχθηκε από τη διοίκηση του ΟΚΑΑ ΑΕ.

Η ανάδειξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου της WUWM που διεξήχθη από τις 27 έως τις 29 Μαΐου στη Βουδαπέστη, με θέμα "Successful Market Collaboration". Σε αυτό παρέστησαν πάνω από 250 αντιπρόσωποι αγορών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ψήφισαν για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Παγκόσμιας  Ένωσης που αποτελείται από 13 αιρετά μέλη με διετή θητεία. Παράλληλα υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Παγκόσμιας Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) με σκοπό την προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων σε πόλεις που έχουν Κεντρικές Αγορές και την κεφαλαιοποίηση του σημαντικού ρόλου των Αγορών στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Ο κ. Τριανταφύλλης, κατέχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, έχει εκπροσωπήσει την WUWM στο High Level Forum της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες σχετικές με το μετασχηματισμό των τιμών από το χωράφι στον τελικό καταναλωτή και το ρόλο των Κεντρικών Αγορών.

Η συγκεκριμένη διάκριση δεν αποτελεί μόνο τιμητική διάκριση για τον Οργανισμό, αλλά κυρίως αποτελεί αναγνώριση του έργου που επιτελείται στον Ο.Κ.Α.Α. , τόσο  σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σπουδαιότητά του στην Παγκόσμια Κοινότητα, καθώς η WUWM είναι ο μοναδικός Οργανισμός παγκοσμίως, ο οποίος εκπροσωπεί σε υπερεθνικό επίπεδο τις Αγορές Χονδρεμπορίου και Λιανικής, αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κατασκευών, οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης τους.

09 June 2015