Νέα ενημέρωση ΕΦΕΤ για κατασχέσεις τροφίμων

25 April 2019

Νέα ενημέρωση ΕΦΕΤ για κατασχέσεις τροφίμων

Απανωτές ανακοινώσεις εκδίδει τις τελευταίες ημέρες ο ΕΦΕΤ σχετικά με παραβάσεις που εντοπίζουν οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί σε επιχειρήσεις τροφίμων. Σύμφωνα με την χθεσινή (24/4) ανακοίνωση:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων της αγοράς που διενεργεί κατά την περίοδο της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, προέβη σε κατασχέσεις 1.953,2 Kg διαφόρων τροφίμων ως ακολούθως:

Σε βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής στην περιοχή Περιστερίου Αττικής, κατασχέθηκαν 1.403,2 Kg μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα ζαχαρώδη προϊόντα, πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα (ζελεδάκια, λουκούμια, χαλβάδες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καρύδες, σιμιγδάλι, αλεύρι, σταφίδες, γλυκά του κουταλιού, μελάσα).

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, κατασχέθηκαν 550 Kg μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα 500 Kg εντόσθια και έντερα αμνοεριφίων και 50 Kg κρέας που προορίζονταν για την παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. θα προβεί άμεσα σε ενέργειες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και έθεσε τις εν λόγω επιχειρήσεις σε επιτήρηση.

Οι έλεγχοι της αγοράς συνεχίζονται για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας και την προστασία των καταναλωτών.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά στους καταναλωτές, μέχρι και την τελευταία στιγμή, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή κατά την προμήθεια των τροφίμων τους».

25 April 2019
Banner