Νέα εμπλοκή στη θρησκευτική σφαγή;

13 July 2017

Νέα εμπλοκή στη θρησκευτική σφαγή;

Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει την ΚΥΑ για τη θρησκευτική σφαγή κατέθεσε, όπως ανακοινώνει σχετικά, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ).

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων, η υπόθεση περνάει στα δικαστήρια, καθώς η ΠΦΠΟ ισχυρίζεται ότι με την εν λόγω ΚΥΑ «επιχειρείται να “νομιμοποιηθεί” κατά παράβαση του Συντάγματος, της Ενωσιακής Νομοθεσίας και του εθνικού μας νόμου, μία όλως βάρβαρη πρακτική θανάτωσης ζώων, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων».

Η οργάνωση, με έδρα τα Χανιά, ομιλεί επίσης περί αντισυνταγματικότητας, στο βαθμό που με την ΚΥΑ καθιερώνονται «“εξαιρέσεις” στην απόλαυση των δικαιωμάτων θρησκευτικής συνειδήσεως και ελευθερίας υπέρ μιας θρησκευτικής μειονότητας ενώ οι υπόλοιποι πολίτες, έλληνες και μη, σε περίπτωση σφαγής χωρίς αναισθησία θα υποστούν τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του εθνικού μας νόμου, που μάλιστα είναι ιδιαίτερα υψηλές».

Η υπόθεση της θρησκευτικής σφαγής στην Ελλάδα έχει περάσει "από σαράντα κύματα", το επόμενο των οποίων θα είναι, κατά τα φαινόμενα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και έντονες ενδοκυβερνητικές τριβές.

13 July 2017
Banner
Banner