Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας

14 June 2019

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας

Για την ίδρυση Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων στην Ξάνθη, που θα αναπτύξει «νέες εγχώριες φυλές στην αιγοπροβατοτροφία», όπως και για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων σε κρέας και γάλα, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη χθες στο πλαίσιο του 7ου Export Summit.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για στήριξη των μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων και συνεργατικών σχημάτων αγροτών με φόρο μόλις 10% «για να ενθαρρύνουμε τους αγρότες μας, να συνεργάζονται μεταξύ τους και να δημιουργούν κρίσιμη μάζα που θα τους βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητά τους. Γι’ αυτό και θέλουμε να προωθήσουμε ενεργά προϊόντα ΠΟΠ, προϊόντα που τυποποιούνται εδώ στη Μακεδονία για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με βάση πάντα το brand «Μακεδονία». Και αυτά τα μακεδονικά προϊόντα πρέπει να αποκτήσουν πια τη δική τους ξεχωριστή σήμανση».

Για την κτηνοτροφία εξήγγειλε την ίδρυση Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων με έδρα την Ξάνθη. Το Κέντρο αυτό, όπως είπε, «σε σύνδεση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να προστατεύει και να αναπτύσσει νέες εγχώριες φυλές στην αιγοπροβατοτροφία, φυλές που γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουν καλύτερες αποδόσεις. Και με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουμε και καλύτερα και θα αναπτύξουμε το κυρίαρχο προϊόν μας που είναι η ελληνική φέτα. Είναι μία απάντηση στον κίνδυνο των παράνομων ελληνοποιήσεων ζωικού κεφαλαίου και γαλακτοκομικών προϊόντων, που γνωρίζω πόσο πολύ πλήττουν τους κτηνοτρόφους της Βόρειας Ελλάδας. Και αυτό θα φέρει και νέα προστιθέμενη αξία στην τοπική παραγωγή. Ειδικά για τις παράνομες ελληνοποιήσεις θα το ξαναπώ εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα έχει σύνορα και θαλάσσια και χερσαία. Τα σύνορα δεν είναι μια γραμμή στον χάρτη. Τα σύνορα αυτά πρέπει να φυλάσσονται. Όχι μόνο σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση, αλλά και σε σχέση με την ανεξέλεγκτη είσοδο ξένων προϊόντων που -εκ των υστέρων- βαφτίζονται ως ελληνικά. Για να σταματήσει επιτέλους το γάλα και το κρέας να αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα εθνικότητα. Και για να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός στους Έλληνες παραγωγούς, αλλά και η εξαπάτηση των Ελλήνων καταναλωτών».

Όλα αυτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συνδέονται και με τους Δρόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «ένα φιλόδοξο σχέδιο που ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης μας με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία. Στόχος είναι το brand «Μακεδονία» να γίνει ένας πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών. Και να αποτελέσει κινητήριο μοχλό εξωστρέφειας για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

14 June 2019
Banner
Banner