Η Miratorg, ο μεγαλύτερος κάτοχος γης στη Ρωσία

19 June 2019

Η Miratorg, ο μεγαλύτερος κάτοχος γης στη Ρωσία

Στον κατάλογο με τους πιο πλούσιους γαιοκτήμονες της Ρωσίας, που παρουσίασε η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, περιλαμβάνεται μια εταιρεία (ένας κολοσσός, καλύτερα) κρέατος. Πρόκειται για τη Miratorg, ιδιοκτήτες της οποίας είναι τα αδέρφια Αλεξάντρ και Βίκτορ Λίνικι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η μεγαλύτερη έκταση γης στη χώρα ανήκει στην εταιρεία Miratorg, τον μεγαλύτερο παραγωγό κρέατος στη Ρωσία, που διαθέτει 10.000.000 στρέμματα. Ως προς την αξία της γης βέβαια, η ρωσική εταιρεία καταλαμβάνει την τρίτη θέση, καθώς η εκτάσεις που κατέχει βρίσκονται στην Κεντρική Ρωσία, όπου η τιμή του εκταρίου είναι τρεις φορές χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή στην περιοχή του Κρασνοντάρ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, 20 μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν στην κατοχή τους 7,9 εκατομμύρια εκτάρια γης (79.000.000 στρέμματα) στη Ρωσία, αξίας 471,6 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (6,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ το πιο «ακριβό οικόπεδο» ανήκει στην οικογένεια του πρώην υπουργού Αγροτικής Οικονομίας Αλεξάντρ Τκατσιόφ. Η αξία του υπολογίζεται στα 68,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ). Η εταιρεία του φέρει την ονομασία Agrocomplex Tkachev και εκτείνεται σε μια έκταση 649.000 εκταρίων (6.490.000 στρεμμάτων).

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η εταιρεία Step που ανήκει στον όμιλο Sistema και ανήκει στον Βλαντίμιρ Γιεφτουσένκοφ, με 4.120.000 στρέμματα, αξίας 45,6 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (634 εκατομμύρια ευρώ).

Στην τρίτη θέση, από την άποψη της αξίας, βρίσκεται όπως είπαμε η έκταση της Miratorg, ενώ στον κατάλογο των είκοσι μεγαλύτερων γαιοκτημόνων της Ρωσίας συμπεριελήφθησαν ο Αντρέι Γκούρεφ (ιδιοκτήτης της εταιρείας λιπασμάτων Fosagro και της εταιρείας αγροτικών προϊόντων AgroGard), ο Όλεγκ Ντεριπάσκα (ιδιοκτήτης του ομίλου Cuban), ο Βαντίμ Μόσκοβιτς (ιδιοκτήτης της Rusagro) και ο Ίγκορ Χουντοκάρμοφ (βασικός μέτοχος της βιομηχανίας ζαχάρεως Prodimex).

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

19 June 2019
Banner
Banner