Μια… Μπριγάδα γαστρονομίας στη Food Expo

14 March 2019

Μια… Μπριγάδα γαστρονομίας στη Food Expo

Την πρώτη δημόσια παρουσίασή της με στήριξη των παραγωγών και των τοπικών προϊόντων, πραγματοποιεί η νεοσύστατη κίνηση επαγγελματιών της διατροφής «Μπριγάδα». Η Μπριγάδα των Ελλήνων Μαγείρων θα συμμετέχει στο περίπτερο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος - ΕΔΟΚ με σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Food Expo.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, στις 16 και 17 Μαρτίου, στο περίπτερο της ΕΔΟΚ, οι κρεοτέχνες της Μπριγάδας από τις 12:00 έως τις 15:00 θα παρουσιάσουν την ανατομία των σφαγίων, κοπές και σκευάσματα. Τα είδη που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι τοπικές φυλές ζώων: Μεγάλο Αρνί Ελασσόνας, Αυτόχθονας μαύρος χοίρος, Greco Agnus, Βραχυκερατική αγελάδα και Κατερίνης. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν ελληνικά προϊόντα όπως Φέτα ΠΟΠ, Φορμαέλα, προσούτο προβατίνας, λουκάνικα γεμιστά από πρόβειο κρέας και κιμάς προβάτου.

Τα σκευάσματα θα ετοιμαστούν στη λογική του γρήγορου ψησίματος για τη νοικοκυρά αλλά και τη μαζική εστίαση, ενώ οι σεφ της Μπριγάδας θα ψήνουν και θα προσφέρουν λιχουδιές στους παρευρισκόμενους για να γευτούν τα προϊόντα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στο περίπτερο θα παρουσιαστεί θάλαμος ξηράς ωρίμανσης με μικροκλίμα.

14 March 2019
Banner
Banner