Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Τελωνεία και ΣΥΚΕ ζητούν οι Γεωτεχνικοί

03 March 2020

Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Τελωνεία και ΣΥΚΕ ζητούν οι Γεωτεχνικοί

Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας όσων εργάζονται στα τελωνεία και τους Σταθμούς Υγειονομικών Κτηνιατρικών Ελέγχων, ζητά με σημερινή ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Γεωτεχνικών του Δημοσίου μαζί με τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις-μέλη της, των Κτηνιάτρων και των Γεωπόνων.

Μερικές ημέρες μετά την απαγόρευση των αποκριάτικων εκδηλώσεων και την εξαγγελία μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, η ΠΟΓΕΔΥ υπογραμμίζει ότι κανένα σοβαρό μέτρο δεν έχει ληφθεί από τις δημόσιες αρχές «για την προστασία των εργαζομένων συναδέλφων μας στα τελωνεία και στους Σταθμούς Υγειονομικών Κτηνιατρικών Ελέγχων (Σ.Υ.Κ.Ε.) της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτά που βρίσκονται στις πύλες εισόδου».

Όπως τονίζει ανακοίνωσή της, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους γεωτεχνικούς (Γεωπόνους Φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές και Κτηνιάτρους) που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες και η εικόνα που αποκομίζει δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική. «Πέραν αυτού καθεαυτού του γεγονότος της ύπαρξης του κορωνοϊού, στα βόρεια σύνορα της χώρας και ιδιαίτερα στον Έβρο (π.χ. πέριξ του Τελωνείου Κήπων) υπάρχει και το τετελεσμένο με τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι, εκτός των άλλων προβλημάτων που προκαλούν και παρακολουθούμε καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αποτελούν και μία υγειονομική βόμβα για όσους εργάζονται σε εγκαταστάσεις που αυτοί προσεγγίζουν»

Οι Γεωτεχνικοί ζητούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τις Περιφερειακές Αρχές στις οποίες υπάγονται μέρος αυτών των υπηρεσιών, να λάβουν άμεσα μέτρα και προτείνουν «άμεσα το προσωρινό κλείσιμο των Τελωνείων και των Σ.Υ.Κ.Ε. στην Π.Ε. Έβρου και την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλα τα άλλα που αποτελούν πύλες εισόδου της χώρας».

03 March 2020
Banner
Banner