Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροδιατροφής, από το Γεωπονικό της Αθήνας

03 September 2018

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροδιατροφής, από το Γεωπονικό της Αθήνας

Μέχρι την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου για την 1η φάση και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στη 2η φάση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τι ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Το πρόγραμμα εστιάζει κυρίως στον χώρο των επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και του αγροτικού τομέα προσφέροντας έτσι στους φοιτητές και τις φοιτήτρίες του τη δυνατότητα να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στην διοίκηση επιχειρήσεων, τα οικονομικά του κλάδου, την συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά και την τεχνολογία τροφίμων έτσι ώστε ως απόφοιτοι να είναι σε θέση να οικοδομήσουν μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία ως υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το Πρόγραμμα ΜΒΑ Food and Agribusiness:

  • Δίνεται η δυνατότητα πλήρους ή μερικής φοίτησης (12μηνης ή 24μηνης φοίτησης)
  • Η διδασκαλία γίνεται από έμπειρους Καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Προσφέρει όλες τις γνώσεις και δεξιότητας ενός τυπικού ΜΒΑ, όπως τα χρηματοοικονομικά, το μάρκετινγκ, η επιχειρηματική στρατηγική, η διοίκηση ανθρωπίνων πόρων κ.α.
  • Ο αριθμός των εισαγομένων είναι μικρός και κάθε ένας παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή
  • Προσφέρονται ευκαιρίες συνεργασίας με επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και της γεωργίας
  • Παρέχονται υποτροφίες στους φοιτητές του Προγράμματος Πλήρους Φοίτησης
  • Πραγματοποιούνται σεμινάρια και επισκέψεις που δίνουν τη δυνατότητα άμεσης επαφή με την επιχειρηματική πραγματικότητα

Αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι και ένα από τα μεγάλα ατού του Προγράμματος, καθώς τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται συνεργασίες με επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και γεωργίας. Η συνεργασία αυτή βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος και των δύο μερών και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να είναι διαχρονική. Οι μορφές που αυτή η συνεργασία πραγματοποιείται είναι πολλές. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Τα σεμινάρια από στελέχη μεγάλων εταιρειών, που παρακολουθούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Αρκετές φορές μάλιστα οι εισηγήσεις γίνονται στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και οργανισμών και οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την λειτουργία τους.
  • Οι μεταπτυχιακές εργασίες των φοιτητών του ΜΒΑ που εκπονούνται σε θέματα, τα οποία προκύπτουν μετά από πρόταση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, της αγρο-βιομηχανίας και γενικότερα της γεωργίας.
  • Η δυνατότητα προαιρετικής πρακτικής άσκησης των φοιτητών του σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
  • Οι χορηγίες εταιρειών που στηρίζουν το πρόγραμμα υποτροφιών του ΜΒΑ.

Creta Farms, ΑΒ Βασιλόπουλος, FoodStandard, CompoExpert, Nestle και Apivita, είναι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα.

* Στην κεντρική φωτογραφία, στιγμιότυπο από σεμινάριο που παρακολούθησαν τον περασμένο Μάρτιο οι σπουδαστές του Μεταπτυχιακού, με ομιλήτρια την Ελένη Δομαζάκη, Corporate Communication Strategies στην Creta Farms. Η κ. Δομαζάκη μίλησε με θέμα «Global Νutrition Τhreat» και ανέλυσε πώς μια εταιρία τροφίμων στην Κρήτη κατάφερε να δώσει μια νέα πραγματικότητα στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας και να γίνει leader στο παγκόσμιο food technology μέσα από την επιστροφή στις ρίζες.

03 September 2018
Banner
Banner