Μετά τον Οκτώβριο η απόφαση για την εισφορά των κρεοπωλών στην ΕΔΟΚ

05 July 2017

Μετά τον Οκτώβριο η απόφαση για την εισφορά των κρεοπωλών στην ΕΔΟΚ

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των κρεοπωλών, το οποίο θα αναδειχθεί στο Συνέδριο της ΠΟΚΚ την 1η Οκτωβρίου, παραπέμπεται το ζήτημα των εισφορών που θα καταβάλλει ο κλάδος στην Διεπαγγελματική Κρέατος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν διατυπωθεί σκέψεις επί του θέματος. Η πρόταση μάλιστα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, είναι να αποδίδεται στην ΕΔΟΚ το 1‰ επί των εισφορών ΕΦΚΑ των κρεοπωλών. Το ποσό υπολογίζεται περίπου στα 20 ευρώ ανά κρεοπώλη κατά μέσο όρο ετησίως και η σκέψη είναι ότι τον πρώτο χρόνο θα αποδίδουν την εισφορά όσοι εντάσσονται στο δυναμικό της ΠΟΚΚ και τον δεύτερο χρόνο θα θεσμοθετηθεί με Υπουργική Απόφαση που θα είναι υποχρεωτική για όλους τους κρεοπώλες.

Βεβαίως, όπως αναφέραμε, δεν πρόκειται για τους επόμενους μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο, να αποφασιστεί κάτι πιο συγκεκριμένο, αντιθέτως η συγκεκριμένη πρόταση, όπως σημειώνουν στελέχη της ΠΟΚΚ, είναι ανοιχτή για περαιτέρω συζήτηση και εξέταση, ενώ είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση επί του θέματος, προερχόμενη από τον κλάδο των κρεοπωλών, μπορεί να κατατεθεί και να εξεταστεί. Κι όλα αυτά υπό τη γενική ιδέα που εκφράζεται από την ΠΟΚΚ, ότι η ΕΔΟΚ είναι ένα προωθητικό βήμα για όλο τον κλάδο του κρέατος, και πρέπει να στηριχθεί.

05 July 2017
Banner
Banner