Οι μελλοντικές προκλήσεις για τον κλάδο κρέατος επί τάπητος στο Διεθνές Συνέδριο της UECBV

05 November 2019

Οι μελλοντικές προκλήσεις για τον κλάδο κρέατος επί τάπητος στο Διεθνές Συνέδριο της UECBV

Με τους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ Λ. Γίτσας, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδης, ο Γ.Γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης και ο πρόεδρος της UECBV Ph. Borremans θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8/11 το κυρίως μέρος του Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBV) και του Δικτύου Νέων Ευρωπαίων Στελεχών του Κρέατος (YEMCo).

Θα έχουν προηγηθεί την Πέμπτη 7/11 οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας της UECBV, ενώ το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με τις επισκέψεις σε εκμεταλλεύσεις, αλλά και με πολιτιστικό πρόγραμμα το Σάββατο 9/11.

«Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις»

Υπό τον γενικό τίτλο «Συναντούμε το παρόν, διαμορφώνουμε το μέλλον» και με κεντρικό σύνθημα «Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις: Εμπορικές Σχέσεις και Τεχνολογία», το διεθνές αυτό forum θα ασχοληθεί με μια θεματολογία άκρως επίκαιρη για όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα του κρέατος. Όπως μάλιστα ενημερώνει σχετικά η ΕΔΟΚ:

«Ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θα αναδειχθεί ως πύλη για τις εξαγωγές κρέατος προς τη Μέση και την Άπω Ανατολή και ως χώρα επενδύσεων που σχετίζονται με τον Τομέα του Κρέατος καθώς και η καινοτομία όπως η ευφυής κτηνοτροφία και η εισαγωγή των ρομπότ συνεργασίας στη μεταποίηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το επίκεντρο του Συνεδρίου, όμως, θα είναι η Πράσινη Συμφωνία της Κομισιόν και το τι ακριβώς σημαίνει για τον Τομέα του Κρέατος, πως θα προστατευθεί το περιβάλλον και παράλληλα θα διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του Τομέα.

Με την πλούσια ατζέντα του αλλά και τον μεγάλο αριθμό συνέδρων που έχουν εγγραφεί ήδη, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και θεσμικών Φορέων του Τομέα από Ελλάδα και εξωτερικό, το Διεθνές Συνέδριο φιλοδοξεί να δώσει καίριες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τον Τομέα του κρέατος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχουν και οι τεχνικές συναντήσεις με τη συμμετοχή ειδικών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου. 

Οι συμμετέχοντες, με την εγγραφή τους, μπορούν να λάβουν μέρος και στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει, και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με επαγγελματίες και στελέχη του Τομέα του κρέατος.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομική ζωή της χώρας, η ανάγκη για ένα ισχυρό και βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο παραμένει και η ΕΔΟΚ φιλοδοξεί, το διεθνές αυτό συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του κρέατος και να αποτυπωθούν απόψεις και προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της  κοινωνίας γενικότερα».

Σημειώνουμε ότι η πρώτη συνεδρία έχει θέμα «Εμπορική πολιτική και εμπορικές σχέσεις εντός και εκτός της ΕΕ, στις χώρες της Βαλκανικής, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής: οικονομική εικόνα, δυναμικό και μέλλον υπό το πρίσμα της νέας Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Το θέμα της δεύτερης συνεδρίας είναι: «Τομέας του κρέατος 4.0: Πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες στον τομέα του κρέατος για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού και να δοθούν απαντήσεις στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της νέας Κομισιόν της ΕΕ για την αειφορία».

Το απόγευμα στις 17:15 αναμένεται να ξεκινήσει η Ετήσια Γενική Συνέλευση  της UECBV.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου και της Ετήσιας Συνέλευσης της UECBV και YEMCo.

Την οργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχει αναλάβει η εταιρεία AMBIO, ενώ το περιοδικό Meat News είναι χορηγός επικοινωνίας.

05 November 2019
Banner
Banner