Μειώθηκαν και τον Μάρτιο οι διεθνείς τιμές των κρεάτων (+διάγραμμα)

02 April 2020

Μειώθηκαν και τον Μάρτιο οι διεθνείς τιμές των κρεάτων (+διάγραμμα)

Μειωμένες ήταν τον Μάρτιο οι τιμές του κρέατος παγκοσμίως. Ο Δείκτης, τον οποίο καταρτίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ήταν τον Μάρτιο στις 176,0 μονάδες, μειωμένος κατά 0,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα μείωσης, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δείκτης εξακολουθεί να βρίσκεται 11,6 μονάδες (7,0%) πάνω από το επίπεδο του περσινού Μαρτίου.

Πρόβειο και βόειο κρέας ήταν τα δύο είδη των οποίων οι διεθνείς τιμές συνέχισαν να πέφτουν, με βασική αιτία την εξαγωγική διαθεσιμότητα μεγάλων ποσοτήτων, ιδίως σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπου υπήρχαν από νωρίς μεγάλα αποθέματα τα οποία όμως δεν μπορούν να απορροφηθούν λόγω των δυσχερειών που δημιουργεί στις παγκόσμιες εισαγωγές η πανδημία.

Αντιθέτως, οι τιμές στο χοιρινό κρέας αυξήθηκαν λόγω περιορισμένης προσφοράς στην αγορά, σε μια στιγμή που η εσωτερική και η εξωτερική ζήτηση αυξήθηκαν.

Οι τιμές στο κρέας πουλερικών παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερές, καθώς οι προμήθειες ήταν επαρκείς για να καλύψουν την τρέχουσα παγκόσμια εισαγωγική ζήτηση, αν και φαίνεται ότι οι εξαγωγές έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης.

02 April 2020
Banner
Banner