Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα απάντηση στις ανατιμήσεις

10 March 2022

Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα απάντηση στις ανατιμήσεις

Με κεντρικό θέμα την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Meat News (Νο 102). Σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα παρουσιάζεται η κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

«Για την Ελλάδα, που έχει από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ε.Ε., η έστω και προσωρινή μείωσή του στα βασικά είδη διατροφής μπορεί να δώσει ανάσες στην κατανάλωση. Κάτι παραπάνω ξέρουν τα κράτη μέλη της Ένωσης, μικρά και μεγαλύτερα, που –τουλάχιστον για τα τρόφιμα– κρατούν χαμηλό ΦΠΑ. Μόνο τέσσερα εξ αυτών έχουν κανονικό συντελεστή ΦΠΑ υψηλότερο από τον ελληνικό, ενώ (ακόμη πιο σημαντικό) όπως θα δείτε από τους πίνακες που ακολουθούν στις επόμενες σελίδες, το σενάριο ενός συντελεστή ΦΠΑ 6% στα τρόφιμα στην Ελλάδα, δεν θα ήταν και τόσο χαμηλό για τα ευρωπαϊκά επίπεδα», καταλήγει το κείμενο που υπογράφει ο Χρήστος Πραμαντιώτης.

Διαβάστε επίσης: Ευελιξία ακόμη και για μηδενικό ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά δίνει πλέον η Ε.Ε., γράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος

Δείτε τα περιεχόμενα εδώ. Για να λαμβάνετε κάθε μήνα το περιοδικό Meat News στο χώρο σας, γραφτείτε συνδρομητές πατώντας εδώ.

10 March 2022
Banner
Banner