Meat News #114 Αναζήτηση στο Αρχείο

05 April 2023

Meat News #114

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

  • Πασχαλινές προτάσεις για το κρεοπωλείο. Τρεις πρωτότυπες δημιουργίες κρεατοσκευασμάτων για την πασχαλινή βιτρίνα, που προτείνουν ο R&D Chef Λάζαρος Ράπτης και δυο κρεοπωλεία.
  • Ρεπορτάζ από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΚΚ. Συζήτηση για ζωικά υποπροϊόντα, vacuum και ΕΔΟΤΟΚΚ. Διαμαρτυρία για τη δράση της ΕΔΟΚ
  • Πώς ανοίγει ένα «vegan κρεοπωλείο»;
  • Συνέντευξη με τον Νίκο Κακαφίκα, πρόεδρο των κρεοπωλών Βέροιας και γεν. γραμματέα της ΠΟΚΚ: Η πολιτεία ασκεί μόνο τον ελεγκτικό της ρόλο χωρίς να αφουγκράζεται τα προβλήματα του κλάδου
  • Ελληνικός μαύρος χοίρος, το «διαμάντι» της ελληνικής κτηνοτροφίας. Η πρώτη τράπεζα διατήρησης γενετικού υλικού του ελληνικού μαύρου χοίρου
  • Η αιγο-προβατοτροφία στην Κρήτη και οι προοπτικές της. Στοιχεία έρευνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Συνέδριο Κρέατος.
  • Η αλλαγή πολιτικής για το κρέας στην Ε.Ε. χρήζει οικονομικής στήριξης. Πώς αντιμετωπίζει η Γαλλία τις αλλαγές στην κτηνοτροφία για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
  • Είναι ανθυγιεινά τα αλλαντικά; Πώς αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις οι Γάλλοι παρασκευαστές
05 April 2023