Ι. Μαλλιόπουλος: «Ο κρεοπώλης είναι ο επαγγελματίας που στηρίζει τον κτηνοτρόφο»

16 March 2017

Ι. Μαλλιόπουλος: «Ο κρεοπώλης είναι ο επαγγελματίας που στηρίζει τον κτηνοτρόφο»

«Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός ότι το κρεοπωλείο παρουσιάζεται να ευθύνεται για τις ελληνοποιήσεις στο κρέας, τόσο από την Πολιτεία όσο και από τους φίλους μας τους κτηνοτρόφους, που θα έπρεπε να είναι συνεργάτες μας». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Ηλείας «Η Ομόνοια», Ιωάννης Μαλλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Meat News.

Στη σελίδα της Ομοσπονδίας των κρεοπωλών που φιλοξενεί κάθε μήνα το περιοδικό, ο κ. Μαλλιόπουλος παίρνει το λόγο και λέει ότι «Ο κρεοπώλης είναι ο επαγγελματίας που στηρίζει τον κτηνοτρόφο. Αν φύγει από τη μέση ο κρεοπώλης, το προϊόν που παράγει ο κτηνοτρόφος θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της αξίας του».

Μιλώντας για τη σήμανση της προέλευσης στο κρέας, ο πρόεδρος του σωματείου της Ηλείας αναρωτιέται: «Γιατί πρέπει να είμαστρε εμείς ο στόχος και να μην το περάσουν σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, που έχει να κάνει με τα αλλαντικά, τα λαχανικά, τα ψάρια και όλα τα άλλα τρόφιμα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά; Γιατί θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι είμαστε κλέφτες και απατεώνες; Αυτό θα πρέπει να το δώσει κάποιος στις αρχές να το καταλάβουν».

Στη συνέντευξη ο κ. Μαλλιόπουλος αναφέρεται επίσης στην εικόνα που δείχνουν τα κρεοπωλεία στον Νομό Ηλείας, στη σχέση των κρεοπωλών με τα σωματεία τους, στη σχέση των σωματείων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο τεύχος Μαρτίου του Meat News, που κυκλοφορεί.

16 March 2017
Banner
Banner